A TÉMA: Eredményekről, fejlesztésről és a 2023-as tervekről

Dr. Körtvélyesi Attila, Nagykőrös város alpolgármestere volt a Gong Rádió december 19-ei Téma című műsorának vendége, akivel először a decemberi programokról beszélgetett Faragó Miklós műsorvezető, de az idei év eredményei és a 2023-as évre történő előre tekintés is szóba került.

A decemberi programok kapcsán Dr. Körtvélyesi Attila elmondta: „Egy elég nehéz év áll mögöttünk, úgyhogy itt volt az ideje, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk és szórakozzunk. A december erre pontosan megfelelő mindannyiunk számára. Amellett, hogy az adventi időszakban felkészülünk karácsonyra lelkileg is, hiszen minél több időt töltsünk el szeretteinkkel, barátainkkal, ez ad egy kis feltöltődést nekünk. Itt Nagykőrösön elindult a Szeretet Tere, ahol a műjégpályára nagyon sokan látogatnak ki, fiatalok és idősebbek egyaránt és mellette egy kis forralt bort, teát fogyaszthatnak el, vagy kürtőskalácsot. Nagyon sokan itt töltik el az estéiket, vagy akár a hétvégi fantasztikus programokról ne is beszéljünk. Külön kiemelném a Mikulást, ami nagy sikert aratott idén, hiszen Mikulás napján reggel a Polgármesteri Hivatal tornyából ereszkedett le, majd este tűzoltóautón érkezett meg és járta három napon át a várost a Mikulás tűzoltóautón, ami elég sok gyereknek okozott meglepetést és örültek neki. Mindamellett, hogy ilyen fantasztikus programok voltak, még a hátralévő napokban is várjuk a nagykőrösieket, illetve az ide látogatókat, hiszen január 3-ig a Szeretet Tere nyitva áll mindenki számára. Valamint kiemelném, hogy megjelent a 2023-as naptárunk, az Önkormányzati Hírek különkiadványa, amelyben beszámolunk az idei év eredményeiről és természetesen a legfontosabb információkat is tartalmazza ez a naptár.”

A 2022-es év eredményei és fejlesztései is téma volt a Témában, ezekről városunk alpolgármestere kiemelte: „Nagyon sok minden történt, főleg a város infrastrukturális ellátottsága, megközelítése vonatkozásában léptünk előre sokat. A Pesti utat végre használatba vehették az év elején a nagykőrösiek és sokkal könnyebben elérik az M5-ös autópályát. Mindamellett az idei évben elindult a 441-es út felújítása és szeretném is megköszönni a lakosság eddigi türelmét és arra kérem őket, a továbbiakban is vigyázzunk egymásra, figyeljünk oda. Ez most lemondással jár, de utána sokkal könnyebben tudjuk megközelíteni Kecskemétet. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ez az út felújításra kerüljön és minél hamarabb befejeződhessen a megvalósítása, viszont ez hosszabb időt vesz igénybe. Az M44-es útnak a munkálatai is folynak a város határában, lehet látni most már nagyon, hogy a nyomvonal hogyan fog haladni. Itt is gőzerővel dolgoznak a szakemberek, reméljük, hogy minél hamarabb ez is elkészül, hiszen ez is még könnyebbé teszi a város megközelítését. Befejeztük, elkészült Nagykőrös és Cegléd között a kerékpárút, zavartalanul lehet kerékpáron közlekedni és használják is a lakosok. Két kiemelkedő eredményünk volt még, az egyik, hogy az Ország Tortája nagykőrösi volt, amire nagyon büszkék vagyunk, valamint az, hogy a Safari Park megnyitotta kapuit itt, Nagykőrösön. Nagyon jó együttműködés alakult ki és hálásak vagyunk a Safari Parknak, hogy itt, Nagykőrösön ezt a világraszóló parkot megvalósították és nagyon sokan látogatnak így el városunkba és reméljük, hogy még többen fogják a Safari Parkot a téli szünet után szintén meglátogatni. Egész napos kellemes kikapcsolódást tud nyújtani az egész család számára.”

Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármestert a 2023-as esztendőről is kérdezte a műsorvezető, ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „Most, hogy így sikerült végre az Európai Unióval megállapodni a Magyar Kormánynak, így bízunk benne, hogy számtalan tervünk fog megvalósításra kerülni majd és beruházások indulhatnak el. Itt vannak olyan fejlesztések, melyek folyamatában vannak, tehát elindultak az előkészítések és a jövő évben valószínű megindul a kivitelezés. Gondolok itt például a bölcsőde fejlesztésére, vagy az ivóvízminőség-javító beruházásra, ami kevésbé látványos, viszont annál többet fog jelenteni nekünk, itt élőknek. Olyan saját kis beruházásra is gondolhatunk, mint a KRESZ-park a Cifrakertben, amit majd egy alapítvány segítségével fogunk megvalósítani, hogy az autista gyermekek, illetve bárki, aki szeretné balesetmentes közlekedésre tanítani gyermekét, igénybe vehesse majd. Szeretnénk nagyobb beruházásokat is megvalósítani, nagyobb ívű elképzelésink is vannak, ezekhez szükség van az Uniós pénzekre és így, hogy megszületett a megállapodás, bízunk benne, hogy ezekben is el tudunk indulni. Szeretnénk a középületeinket fejleszteni, felújítani, gondolok itt akár az óvodákra. Belterületi úthálózatunkon vannak szakaszok, amelyeket most már szeretnénk felújítani, azt látjuk, hogy használódnak idővel és most már rászorul a felújításra mindenféleképpen. Valamint a külterületi úthálózatnak a szilárd burkolattal történő ellátása is fel tud gyorsulni és meg tud valósulni és ezt is szeretnénk még tovább kiterjeszteni. Maguk az elképzelések megvannak, mi a terveket összeraktuk és bízunk benne, hogy a megállapodásnak köszönhetően a 2023-as évben ezek el is tudnak indulni.”

A Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármesterrel készült interjút meghallgathatják IDE KATTINTVA.

Lejegyezte: HT