VÁLTOZIK AZ ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS NAGYKŐRÖSÖN

2024. február 1-jétől Pest vármegyében, s benne Nagykőrösön is új, egységesített orvosi ügyeleti rendszer indul. Ennek részleteiről tájékoztatta Dr. Czira Szabolcs polgármestert Razsovitz Gábor az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Közép-magyarországi Régiójának ügyeleti vezető mentőtisztje. Az egyeztetésen jelen volt Aczél Zoltánné a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Irodájának irodavezetője. Mint kiderült, a vármegyében eddig mindösszesen 52 telephelyen működött valamilyen ügyelet, a jövőben 18 településen fog, ebből lesz az egyik Nagykőrös.

Az új alapellátási ügyeleti rendszert az OMSZ szervezi meg a nagykőrösi háziorvosokkal együttműködésben, a cél, hogy a betegek az eddiginél mindenhol jobb ellátást kapjanak.

Az ügyelet helye Nagykőrösön nem változik! A megszokott helyen hétköznapokon 16-22 óráig hétvégéken 8-14 óráig nyújtanak ügyeleti ellátást.

Az új rendszerrel egy új egységes telefonszám is rendelkezésre áll. A 1830-hétköznap ügyeleti időben, hétvégén és ünnepnapokon egész nap hívható.

Fontos tehát, hogy VÁLTOZIK az ügyelet telefonszáma, és 2024. február 1-jétől az 1830 -as telefonszámot kell tárcsázni. Itt a mentőszolgálat képzett munkatársa kikérdezi a telefonálót, és a kapott információ alapján vagy telefonos tanáccsal segít, vagy ha az esetet súlyosnak ítéli meg, akkor ügyeletes ellátót küld a beteghez, sürgős esetben pedig mentőautót.

Városunk azon szerencsés települések közé tartozik, ahol jól képzett, kiváló mentős szakemberek teljesítenek szolgálatot. Így a legnagyobb bajban a nap 24 órájában helyből érkezik a segítség. Bízunk benne, hogy minél kevesebbszer kell vonulniuk!

Életveszély esetén továbbra is a 112-es telefonszámot kell hívni!