Nagykőrösi győzelmek a Scitec Power Challenge „Küzdelem a végsőkig!” rendezvényen!

Scitec Power Challenge „Küzdelem a végsőkig!” elnevezésű súlyzós tömegsport rendezvényén vett részt Sebián Szilvia (amatőr) és Bujdosó László (versenyzői) augusztus 5-én szombaton, Siófokon. Sok sikert és kitartást kívánunk a további versenyekhez! Az Önkormányzati Hírek interjúját az alábbiakban olvashatják.

Önkormányzati Hírek: Kérlek, hogy mutatkozzatok be röviden, hogy mindenki megismerhessen titeket. Hogy kezdődött az, hogy ti erőemelők lesztek?

Sebián Szilvia: Nagykőrös Város Önkormányzat közterület-felügyelőjeként dolgozom, immár több mint egy éve. Már gyermekkorom óta sportolok, atlétikai versenyeken vettem részt, majd az önvédelmi sportokban is kipróbáltam magam. Az idei évben volt szerencsém ellátogatni – mint néző Budapesten megrendezésre kerülő Scitec Power Challenge verenyre – , ahová Bujdosó Lászlót kísértük el. A verseny hangulata magával ragadt, ekkor már tudtam, hogy ebben a sportágban is ki szeretném próbálni az erőmet, kitartásomat.  

Bujdosó László: A Fulgent Attitude kft tulajdonosa.  13 éves korom óta sportolok, kipróbáltam magam a küzdősport világában és még nagyon sok sportban. Legközelebb hozzám a súlyemelés, az erőemelés áll, ez dominált végig.  

ÖH: Augusztus 5-én Siófokon vettetek részt a Scitec Power Challenge „Küzdelem a végsőkig!” elnevezésű súlyzós tömegsport rendezvényén. Beszéljetek a versenyen szerzett tapasztalatokról.

B.L.: Nagyon izgatottan éltük meg mind a felkészülést, mind pedig a versenyt… Szilvi különösképp hisz neki ez volt az első versenye. A verseny napján korán keltünk, hogy mind mentálisan mind pedig fizikálisan felkészüljünk a megmérettetésre.

S.Sz.: Több mint 400 fő vett részt a versenyen. Az erőpróba előtt minden versenyző mérlegeléssel és regisztrációval kezd, ami jó darabig eltartott hisz sokan megjelentek ezen az eseményen. A verseny hangulata, nagyon jó volt. Felemelő volt látni, hogy a sport szeretette ennyi embert össze tud hozni. A versenyzők korosztályát tekintve vegyes volt, fiatal és idős egyaránt küzdött a helyezésekért. A versenybírák kedvesek, készségesek volta, ami megnyugtató volt.

ÖH: Az mennyire befolyásolta a versenyt, hogy nem volt kánikula?

B.L.: Az előző napi vihar miatt kicsit enyhébb volt az időjárás, de ennek ellenére fülledt meleg volt, ami kicsit megnehezítette a versenyt.  

ÖH: Mennyi és milyen versenyszámokban indultatok? Milyen érmekkel gazdagodtatok? 

S.Sz.: Három versenyszámban indultam, felhúzás, bicepsz és fekvenyomás. Minden versenyszámban, amiben indultam arany érmet nyertem, illetve a külön díjazásban is további arany érmeket szereztem.

B.L.: Öt fogásnemben indultam, guggolás, felhúzás, fekvenyomás, bicepsz és mellről nyomás. Kettőben nem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna. ennek ellenre 1 arany 2 ezüst 2 bronz érmet sikerült plusz külön díjazásban még 5 arany érmet hoztam el így összességében 10 éremmel tértem haza.

ÖH: Laci, eddig már számos versenyen részt vettél. Melyiket emelnéd ki és miért?

B.L.: A legelső versenyem az, amire a leginkább büszke vagyok, melyre a barátok noszogatására mentem csak el, sok év után és ott  harmadik helyezett lettem.  Az volt a legelső verseny, függetlenül attól, hogy már 18 éve csinálom.

ÖH: Mikor lesz a következő verseny?

B.L.: Novemberben is sor kerül még egy fordulóra. Illetve én most augusztus 26-án Ajkán is próbára teszem az erőm ahol majd minimum 260 kg-ot kell felhúznom.

ÖH: A sportolás, versenyzés területén milyen jövőbeli tervekkel vágtok neki?

B.L.: A célom hogy egyszer 400 kg-al tudjak felhúzni. Ehhez még nyilván évek kellenek, de én most ezt tűztem ki célnak, ha tehetem, minden nap járok edzeni, itt Nagykőrösön a MozGO-ban ahol Szalánczi Péter segít felkészülésben. Az itt megszerzett tudást igyekszem át adni Szilvinek, aki nagyon nagy akarattal és kitartással küzd, hogy elérje a céljait.

S.Sz.: Otthon edzek, majdnem minden nap, meg vannak az eszközeim. Mondhatni, hogy az edzőm László, mert tőle kapom az instrukciókat, hogy gyakorlatokat megfelelő módon hajtsam végre. A célom az lenne, hogy még hasonló versenyeken el tudjak indulni. Szerencsés vagyok, mivel a családom támogat, mind a felkészülésben, mind a versenyzésben.

B.L.: Nagyon oda kell figyelni, mert elég egyszer hibázni. Nekem volt egy sérülésem ahol leszakadt a mellizmom egy része, ami után egy évig egy fekvőtámaszt sem bírtam megcsinálni, szerencsére már újra megy, és a fekve nyomás is 200 kilóval.

Az interjút készítette: Horváth Tibor