„Attól, hogy a róka leveti a szőrét, még róka marad, legfeljebb csak csupaszon virít előttünk.”

Dr. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója volt a Nagykőrösi Közéleti Est vendége október 10-én. Ezt követően az Önkormányzati Hírek interjút is készített Dr. Szánthó Miklóssal, a beszélgetést az alábbiakban olvashatják.

A háborúk korát éljük, háború van a szomszédban, háború Izraelben. Milyen hatással vannak ezek Magyarországra? 

1011 hősi halottat tart számon a nagykőrösiek közössége I. világháborús veszteségként, de a baljós XX. század következő kataklizmái is lesújtottak a városra. Első szabadon választott miniszterelnökünk, Antall József ezért is avatott itt Nagykőrösön emlékművet a II. világháború, a koncentrációs- és munkatáborok, valamint 1956 áldozatainak emléke előtt tisztelegve. Összesen 845 fő sorsa sűrűsödik össze a Hősök terén általa felavatott szoborban. A XX. század emberáldozata csak itt tehát közel kétezer nagykőrösi magyar ember, ők pótolhatatlan veszteségek. A háború tragikus, és nekünk, magyaroknak ez a kód a zsigereinkbe égett. Ezért ahhoz kell erőt gyűjtenünk, hogy a jövőben elkerülhessünk minden értelmetlen pusztítást. 

Miért lenne fontos a mielőbbi béke? Kérem, röviden értékelje az izraeli helyzetet, mi várható a következő hetekben a térségben? 

Csak a béke teremthet fejlődést, virágzó kapcsolatokat és jóakaratú együttműködést a népek között. A háború mindezeket lerombolja és elpusztítja az embereket. Nehéz azonban higgadtnak maradni, amikor a terroristák negyven ártatlan csecsemőt gyilkolnak meg bestiálisan, többüket is lefejezve. Az izraeli háború oka egy palesztin terrorszervezet sátánian horrorisztikus támadása. És itt is van magyar érdek. Háromszázezer magyar származású zsidó él Izraelben, nekik is joguk van a biztonsághoz, Izraelnek pedig joga van az önvédelemhez. Erre a terror-barbarizmusra csak a példás megtorlás lehet a válasz, Magyarországon pedig az a feladat, hogy keményen védekezzünk az illegális migrációval szemben. A határkerítés a terrorizmus első fizikai akadálya, meg kell tehát védenünk attól, hogy a dollárbaloldal és a terrorizmust támogató liberális erők lerombolják azt. 

Jövőre elnökválasztás lesz az USA-ban. Miért lenne jobb hazánknak, ha republikánus győzelem születne? 

Amiért az egész világnak: Trump és a republikánusok nem kérnek számon aktuálisan, divatos liberális hóbortokat – mint a gender, az LMBTQ, a szivárványos őrület –, az egész világegyetemen. Trumpék Amerikát szeretik, ezért tiszteletben tartják, ha mi, magyarok Magyarországért rajongunk, és nekünk a mi hazánk az első. Az ideológiai láz nem terítette le őket a két lábukról, így a reális világ talaján állnak, nem pedig Alice csodaországában kóborolnak ábrándozva, szivárványos pónik között, mint a demokrata Biden-adminisztráció. Emellett Trump visszatérése azért is volna jobb a világnak, és benne hazánknak, mert a volt elnök békepárti, akárcsak Magyarország, illetve a jelenlegi háborúk lezárását is aktívan segítené. 

Ami nekünk még fontosabb, lesz egy EP és egy önkormányzati választás. Előbbinek mi a tétje? Előre fognak törni a nemzetállamokban gondolkodók, vagy nem várható átrendeződés? 

Vissza kell szereznünk Brüsszelt, mielőtt Soros György és barátai lerombolják Európát, ez a tét. Minden, ami rossz, minden, ami súlyos hiba, amit csak el lehet követni, azt az Európából Egyesült Államokat faragni kívánó multikulti, globalista baloldal megcselekedte Brüsszelben, Európa és minden európai nemzet kárára. A brüsszeli baloldal légből kapott klímablablát erőltet, ezzel lerombolja Európa iparát, szankciókért tajtékzanak, ezzel legyengítenek bennünket a világgazdaság színpadán. Eszelősen vallják, hogy „az idegen szép”, ezért nem hajlandóak megvédeni a határokat, ezzel özönszám importálják a terroristákat. Ebből elég volt! Menniük kell, az EP-választásokon meg kell verni a dollárbaloldalt és a mögöttük álló erőket. 

Miért fontos, hogy részt vegyünk az önkormányzati választáson és a kormánypártok jelöltjeit támogassuk? 

Őrült világot élünk. Csak egy eszelős gondolhatja, hogy egy őrült világhelyzetben nekünk őrült baloldaliakat kellene választani. Nem, ehelyett béke, biztonság, fejlődés, határ- és családvédelem kell. Mi már leszúrtuk a karót. A magyarok pontosan tudják, hol állunk, és hozzánk, jobboldalhoz képest, valamint az emberekhez képest hol helyezkedik el a magát baloldalnak nevező zártosztály. Mi, jobboldaliak és a jobboldalban bízó magyarok ismerjük egymást, de pontosan ismerjük az őrült, a Soros György által finanszírozott politikai közösség terveit is: migránspátyolgatás, a terrorizmus megtűrése, a biztonságos hétköznapok szétverése, a háború rajongása, nemzetközi kiszolgáltatottság, alávetettség, a szabadságunk feladása, önként vállalt másodrangú létezés. Ezekből a baloldali tervekből mi nem kérünk! 

Ön mit gondol arról, hogy várhatóan sok helyen a közös baloldali, ellenzéki jelölt a függetlenség álarca mögé fog bújni és magát pártoktól függetlennek próbálja majd eladni? 

A kommunista nem vész el, csak átalakul. Időről-időre – mert reszket a hatalomért – maszkot, maskarát és jelmezt cserél. Egyszer vörös, egyszer lila, aztán zöld, majd fehér színű, vagyis „független” mezt ránt magára. De mi nem vagyunk színvakok, a vörös az vörös. Attól, hogy a róka leveti a szőrét, még róka marad, legfeljebb csak csupaszon virít előttünk. Sebaj, mi felismerjük: nocsak, itt egy róka, túl akar járni az eszünkön. Ne hagyjuk nekik! 

Az interjút készítette: Horváth Tibor