A nagykőrösi Városi Bölcsőde fejlesztése

Nagykőrös Város Önkormányzata a korábban működő, 72 gyermek befogadóképességű Városi Bölcsődét 2 db, egyenként 14 fős csoportszobával kívánta bővíteni. A bővítés során létrejövő északi irányú bővítés a „H” alaprajzú meglévő bölcsődeépület keleti szárnyának toldásával történik meg. A korábbi épület bejárati teraszának helyén, előtér-nyaktag kapcsolja össze a régi és az új épületrészt. A bővített alapterülethez – a csoportszobákhoz – terasz, játszóudvar és homokozó kapcsolódik. Az új épületrész bruttó beépített területe 230 m2, a hasznos nettó területe 200,2 m2. A csoportszobák területe a gyermekenként 3 m2 terület biztosítását előíró feltételt figyelembe véve került meghatározásra. Az eredeti épületszerkezeti rendszer adottságaihoz igazodva, a projekt keretében 2 db 46,2 és 46,9 m2-es csoportszoba létesül, továbbá belső közlekedő; előtér-babakocsi-tároló; öltöztető-pelenkázó; közlekedő; gondozói mosdó-wc; öltöző; gyermek mosdó-wc-fürdő; 2 db raktárhelyiség. Az új részhez terasz, füvesített kert és játszóudvar is kialakításra kerül, összesen 1480 m2 nagyságú területen. A megépülő 2 új bölcsődei csoportszoba működéséhez a projekt keretében megtörténik a szükséges bútorok, eszközök, felszerelések beszerzése is.

A bölcsőde épület energiahatékony működését javító és egyéb építési beruházások az alábbi munkálatokat foglalják magukba: új épületrész építés; meglévő épületrész belső alaprajzi átalakítások; külső közmű bővítések; napelemek, alternatív energiaforrások telepítése; akadálymentesítés (infokommunikációs a meglévő épületrészben is); terasz, udvar, kerítés és kert kialakítása.

A kivitelezéséhez kapcsolódóan kiírt közbeszerzési eljárás 2023. év tavaszának végén eredményesen lezárult, melynek eredményeként a kivitelezési munkálatok elvégzésére a nyertes ajánlattevő GOMÉP Kft-vel került a vállalkozói szerződés megkötésre.

  • A Kedvezményezett neve: Nagykőrös Város Önkormányzat
  • A projekt címe: „A nagykőrösi Városi Bölcsőde fejlesztése”
  • A projekt azonosító száma: RRF-1.1.2-21-2022-00033
  • A szerződött támogatás összege: 297 373 109 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2024.05.31.

Sajtóközlemény – A megvalósítás szakaszába lépett a nagykőrösi városi bölcsőde fejlesztése – 2023.05.24.

Sajtómegjelenések:

ÚJABB GYŐZELEM: Közel 300 millió forintot nyert Nagykőrös a bölcsőde (videó)

ÚJABB GYŐZELEM: Közel 300 millió forintot nyert Nagykőrös a bölcsőde (Önkormányzati Hírek Nagykőrös)

Többek között két új csoportszobával bővült a Nagykőrösi Városi Bölcsőde

Két csoportszobával bővült a nagykőrösi bölcsőde – galériával, videóval

Átadták a kibővített bölcsődét Nagykőrösön