Újabb tűzoltóautóval erősödött az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös

NAGY ÖRÖMHÍR: Újabb tűzoltóautóval erősödött az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös

Újabb tűzoltóautó érkezett Nagykőrösre, egyenesen Ausztriából, Embachból. Megtudtuk, hogy odakint annyira szerették ezt az autót, hogy a polgármester asszony zokogva búcsúzott el tőle. Reméljük Nagykőröst, a nagykőrösi lakosságot szükség esetén ugyanígy fogja szolgálni és még tovább erősödik ezáltal is a biztonságérzete az embereknek. A tűzoltóautót a laktanya udvarán tekintette meg dr. Czira Szabolcs polgármester, dr. Körtvélyesi Attila, az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös elnöke, alpolgármester és Nagy Balázs alpolgármester.

Dr. Körtvélyesi Attila elmondta: „Nagy örömhírről tudunk beszámolni az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös laktanyájából több hónapos munka után sikerült elhoznunk Ausztriából, egy kis osztrák településről egy tűzoltóautót, amit nemrégiben vásároltunk meg. Mindenki tudja, hogy az önkormányzati tűzoltóságon az utóbbi években próbáltunk minél több fejlesztést végrehajtani, érkezett hozzánk nemrégiben egy Csepel Metz fecskendő, illetve az öreg Mercedesünk teljesített még szolgálatot. Úgy láttuk, hogy itt az ideje, hogy megpróbáljunk egy még modernebb fecskendőt szerezni. Az elmúlt években a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően sikerült annyi pénzt megspórolnunk, hogy tudtunk vásárolni Ausztriából egy nagyon jó állapotban lévő Mercedes típusú fecskendőt. Sokkal jobb körülmények között tudják használni a tűzoltók akár műszaki mentéshez, akár pedig tűzoltáshoz kell vonulniuk. Én nagyon örülök neki, hogy ezt az autót megtalálta Ézsiás László tűzoltóparancsnok, el tudtuk érni azt, hogy ez az autó a mienk legyen, hiszen többen jelentkeztek érte és végre Nagykőrös tűzvédelme tovább tudott fejlődni.” – fogalmazott a nagykőrösi tűzoltóság elnöke.

Ézsiás László tűzoltóparancsnok az autóról néhány információt is megosztott: „Embachból hoztuk ezt a tűzoltófecskendőt, amely 3000 literes, mellyel szépen tudunk tűzoltásnál, illetve műszaki mentésnél is beavatkozni. Ez egy TLF 3000 típusú Mercedes Benz 1227-es autó, melynek víztartálya bőven elég a helyi tűzvédelem biztosításához. Nagyon örülünk az autónak, a lehetőségnek, hogy ezt össze tudtuk így hozni, illetve egy jó kapcsolatot tudtunk ápolni a kinti tűzoltósággal, Lenddel.”

Horváth Tibor