Újabb sikereket ért el a nagykőrösi Vanília & Gelarto kézműves cukrászda!

A Vanília & Gelarto csapata, a kézműves cukrászda megnyitása óta varázsolja el a nagykőrösi lakosokat és az arra járó vendégeket, csodálatos fagylaltjaival, süteményeivel, tortáival és kávékülönlegességeivel. A Vanília & Gelarto nem csak, hogy finom desszertjeivel, hanem csodálatos, sikeres eredményekkel képviseli Nagykőrös városát. Nemrégiben Az “Év Fagylaltja”2021. versenyen Régió Kiváló Fagylaltja díjat nyert el a Szicília inspirálta “Sikkes Citromligetes Pisztáciával” elnevezésű fagylaltjuk, illetve a torták terén is fantasztikus eredményt értek el. Ennek kapcsán beszélgettünk a cukrászda vezetőjével Marsa Éva Helénával.

Mi adta az ihletet a „Sikkes Citromligetes Pisztáciával” fantázianevű fagylalt ízvilágának?

A fagylaltot a napsütötte Szicília citrusligetesei ihlették. Ízvilága illatozó, üde és friss siracusai citrom, narancs, bergamott, lime, pörkölt-ropogós szicíliai pisztácia, kandírozott citrusokkal bolondítva.

Minden évben fantasztikus eredményeket érnek el a fagylalt és a tortaversenyeken egyaránt. Mi a cél?

A versenyeken való részvétellel a saját és cukrászdánk, fagylaltozónk hosszú távú fejlődése a cél. Minden alkalommal sok tapasztalattal gazdagodunk, tanulunk egymástól, a versenytársaktól, a zsűritől.

Ebben az évben „Év Fagylaltja” 2021. verseny Régió kiváló fagylaltja díjjal gazdagodtunk, ami most már minden nap a fagylalt kínálatunk része. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezésével létrejött „Magyarország Cukormentes Tortája”2021. versenyben pedig az „Erdei Nimfa” tortánkkal a legjobb öt közé kerültünk. Kiváló cukrászunk, Karikó Orsolya tortája repített minket a döntőbe. Izgalommal várjuk az eredményt, az év tortája pedig augusztus 20-tól megtalálható lesz az üzletünkben.

A díjnyertes fagylaltjaink és az eddigi eredményeket elért tortáink Magyarországon csak a Vanília & Gelarto kézműves cukrászdánkban kaphatóak! Mindenkit várunk szeretettel.

A versenyek során rengeteg új ízvilágot, ízkombinációt, alapanyagot ismerhettek meg. Milyen újdonságokra számíthatunk a jövőben a Vanília & Gelarto kínálatában?

Számunkra a legfontosabb, mindenekelőtt az egészséges, természetes, friss, minőségi alapanyagok használata, hiszen nálunk ez az alapja mindennek. Versenyektől függetlenül gondolkodunk új ízekben. Fagylaltokban, süteményekben és a kávé különlegességekben is folyamatosan találhatóak újdonságok. A versenyek során találkozunk érdekes ízekkel, ötletekkel, de kínálatunkban inkább saját elképzeléseink, ízeink találhatóak meg.

Cukrászdánkban szívvel-lélekkel és elkötelezetten dolgozunk, számunkra a munkánk a szenvedélyünk!

Ha már említésre került az „Erdei Nimfa” nevezetű cukormentes torta, milyen ízeket rejt ez a fantázia név, és miért pont ezeket?

Az „Erdei Nimfa” egy mogyoróval gazdagított kölespiskóta ágyon, rózsaborsos málna mousse, melyet egy kellemesen savanykás málna zselé rétegez a limeos könnyed bodzahabbal. A tetejét pedig, céklával színezett cukormentes fehér csokoládé ganache díszíti.

Azért pont ezeket az ízeket kombináltam mert ez mind egyaránt könnyed, nyárias, üde, frissítő ízhatású alapanyag. Ízvilágban az őshonos málna, színes kavalkádja, ősgabonánk a köles, a pörkölt mogyoró illata, aromája és a népi gyógyászatba is közkedvelt bodzavirág jellemzi.

A tortában lévő alapanyagok közel állnak hozzám. Egy letisztult, könnyed, nőies tortát szerettem volna készíteni és amikor erre gondoltam, eszembe jutottak az erdők-mezők táncoló, vidáman ugrándozó mitológiai alakjai a nimfák. A nimfák természetessége, letisztultsága ihlette, hiszen őket a mitológiában maga az ősi természet megtestesítőinek tekintették.

Az interjút készítette: Pavolek Renáta