Újabb pályázati siker Nagykőrösön! Óvodai sportpark létesül a Batthyány utcai óvodánál

Előzményként elmondható, hogy még 2019. április 25-én született döntött arról, hogy Nagykőrös Város Önkormányzatának Képviselő–testülete pályázatot nyújt be, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány „Nemzeti Ovi-Sport Program” című felhívására mini műfüves sportpálya létesítésére, a pályához tartozó eszközök beszerzésére, képzések, rendezvények lebonyolítására, a Nagykőrösi Városi Óvoda, Batthyány u. 20. szám alatti feladatellátási helyére.

Nagykőrös Város Önkormányzata költségvetésében biztosítja az Ovi-Sport Sportpálya megvalósításához szükséges 4.500.000 Ft önrészt, mely a teljes bekerülési összeg 30 %-a.

fotók: illusztrációk

A kivitelezést várhatóan márciusban kezdi meg az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és a tervek szerint június 30-ig megvalósulhat a beruházás.

A program célja, hogy könnyen telepíthető, kis területen, jó minőségben biztosítson sportolási lehetőséget óvodások számára, intézményi kereteken belül. A pálya méretei: a játékfelület 6×12 méter, a kivitelezéshez szükséges felület 7×14 méter, mivel a kapuk a pálya felületén kívülre esnek és az ajtók is kifele nyílnak. A pálya kivitelezése zöldmezős beruházás keretében zajlik.

Dr. Czira Szabolcs polgármester lapunknak elmondta: „Nagyon örülök, hogy újabb sikeres pályázatról tudom a nagykőrösieket tájékoztatni. Óvodai sportpark létesül a Batthyány utcai óvodában, melyhez városunk 4,5 millió forinttal járul hozzá. Mi, lokálpatrióta nagykőrösiek most is, válság idején is fejlesztünk, igyekszünk élhetőbbé, szebbé tenni városunkat. Kívánom, hogy ez a sportpark hozzájárulhasson a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez és remélem mind a szülők, mind az óvodai dolgozók tetszését elnyeri ez az óvodai fejlesztés. Együtt ismét sikerült.”