Újabb magabiztos győzelem, visszavágtak a Sólymok a Vasasnak!

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 78-59  (28-10, 15-21, 21-14, 14-14)

Sólymok: Lakosa Ákos 22/3, Molnár Miklós 18/12, Mácsai Károly 12/6, Bartos Bálint 11/6, Fehér Péter 8/3, Jenei Gergő 3, Kónya Levente 2, Mester Márk 2, Jókai Mátyás, Szrapkó Ádám, Kakulya Sándor; Edzők: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor

A hétvégén ismét „hazai” mérkőzéssel folytatódott a januári meccsdömping a Nagykőrösi Sólymok KE NBI/B felsőházában szereplő csapata számára. A múlt heti – Miskolc elleni – nagyon fontos győzelmet követően ezúttal a tabella 4. helyén tartózkodó Vasas Akadémia együttesét fogadta a Lakosa legénység. A meccs esélyesének a neves fővárosi alakulat számított, főleg, hogy a hétközi edzésen bokasérülést szenvedett a kőrösi csapat egyik legponterősebb játékosa Kovács Soma, aki így nem léphetett pályára.

A Kiskunfélegyházán rendezett mérkőzésen azonban a Sólymok bátran nekiment ellenfelének, és ragyogó csapatteljesítménnyel borította a papírformát. Lakosa Ákos és a csapatkapitány, Molnár Miklós vezérletével szenzációs első negyedet produkált a nagykőrösi gárda, kiváló támadójátékkal állva hagyták a Vasast. A második tíz percben, a sokkot kiheverve zárkóztak a vendégek, de a Sólymok kosarasai sokkal nagyobb fordulatszámon pörögtek és tökéletes csapatmunkával továbbra is kézben tartották a meccset. A második félidőben a masszív védekezés pedig meg is hozta a meglepő, de nagyon megérdemelt győzelmet. Ezzel a Sólymok alaposan visszavágott a Vasasnak az ősszel, Budapesten, drámai végjátékban, két ponttal (58-56) elszenvedett vereségért.

A Sólymok hatodik győzelmüket könyvelhették el ebben az idényben, vereségeik száma kilenc. Ezzel a mutatóval a 14 tagú felsőház, rendkívül kiegyenlített középmezőnyének végén, a 11. helyen állnak.

Lakosa Zsolt vezetőedző: Ezen a meccsen védekeztünk talán a legjobban, ebben a szezonban. Lelkes játékkal, közepes támadással is tudtuk uralni a mérkőzést. A Vasas szerencsére enerváltan játszott, ezért tudtunk ilyen simán nyerni. Gratulálok a fiúknak, és remélem örültek otthon a szurkolóink is!

A mérkőzés élőben volt követhető és vissza is nézhető az egyesület YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UCpFcnq_mwUWgfrQnhgc5Vow/featured

A Sólymok kosarasai nagyon intenzíven töltötték a hétvégét, hiszen az NBI/B-s felnőtt férfi mellett a Pest megyei bajnokságban szereplő felnőtt női együttesük is pályára lépett. A csütörtöktől vasárnapig tartó időszakban pedig összesen nyolc utánpótlás csapatuk számára adódott lehetőség mérkőzést játszani. Tették ezt több-kevesebb sikerrel, de jelen – pandémiás – helyzetben, amikor mind az edzések, mind a mérkőzések lebonyolítása rendkívüli nehézségekbe ütközik, minden pályára lépés komoly eredményként könyvelhető el.

Eredmények, beszámolók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotó: Utasi Gabriella