Új év, új feladatok – nem telt eseménytelenül a január sem a KÖVA számára

Az illegális hulladék begyűjtése, ártalmatlanítása mind a hulladékvadászon bejelentett helyszínek, mind a pályázaton benyújtott ingatlanok illegális hulladékbegyűjtése az elmúlt héten megtörtént. Takarítást végeztek a Nagykőrös, Eötvös K. u. 3 szám alatti, valamint a Nagy Sándor József u 10. szám alatti ingatlanon is a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. munkatársai.

Az útkarbantartás tekintetében elvégzésre került a Tázerdei u. 13. beszakadt csapadékcsatorna helyreállítása, a Dózsa Gy. – Farkas u. csapadékvíz beszakadás helyreállítása, a Világos u. padkafeltöltése, a Csíkvár dűlőben a 0758/15 út nyomvonalának helyre állítása, a Napkelet u. 16. beszakadt szennyvíz nyomvonalnál megsüllyedt útburkolat helyre állítása, a Nagy Sándor József u. kátyúk feltöltése mart aszfalttal. Megtörtént a Tibiker mögötti szervizút tábla kihelyezése önkormányzati határozat alapján.

Az utcanévtáblák legyártása megtörtént, a kihelyezést megkezdte a KÖVA. A Bárány utcán 6 db tábla, a Tinódi és Töhötöm utcákon 1-1 db tábla kerül kihelyezésre.

A hó és síkosságmentesítés vonatkozásában a készenlét folyamatos. Szóróanyaggal rendelkezik a vállalat, valamint pótlás végett rendelést adtak le. Meteorológiai szolgálattal az időjárás figyelmeztető előrejelzés biztosítására szerződés megkötésre került, általuk az adatszolgáltatás szerződésszerű.

A csapadékvízhálózat üzemeltetése karbantartása, hibaelhárítása tárgykörben a Petőfi u. 61/a hiányzó fedlapelemek legyártása folyamatban van. 

A zöldfelület fenntartása ilyenkor is ad bőven feladatot, a falevél összetakarítása, cserjék és évelőágyások gyomlálása folyamatos. Külterületi közutak mellett útakadályt jelentő behajló ágak nyesése, sutnyázása zajlik, jelenleg az Ádám L. u. temető melletti út folytatásán, valamint a temető mögötti, 0539-es út felé haladnak. A fasori munkák első üteme a héten megkezdődött, a Ceglédi út és Széchenyi tér felmért fái vonatkozásában, a 2. ütem felmérése folyamatban van.

A keletkező gallyakat ágaprítóval aprítják, és felhasználják a virágágyak, cserjefelületek takarására.

A Cifrakerti trambulin meghibásodott, a szükséges alkatrész a múlt hét végén érkezett meg, várhatóan e héten fogja a KÖVA beszerelni. Az alkatrész anyagára bruttó 141 732 Ft.

Örömteli hír, hogy a Csónakázó tónál a csapadékosra forduló időjárás a tó vízszintjét jelentősen, mintegy 50 cm-rel megemelte, így a tó oldott oxigén szintje helyreállt. Elszáradt nád kaszálása és a felszedett burkolatelemek helyreállítása megtörtént.

Lapunkat a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatta