Tisztelt gépjármű-tulajdonosok!

fiat, fiat 500, auto

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezéseinek hatálybalépését követően – 2021. január 1-jétől – a gépjárműadóval kapcsolatos teljes körű hatósági ügyintézést az állami adóhatóság (NAV) látja el.

A NAV az év elején minden érintett számára határozatot küld a fizetendő gépjárműadóról. A 2021. évben az adófizetés határideje az első félévi részlet esetében április 15., a második félévi részlet szeptember 15.

Ennek megfelelően az önkormányzati adóhatóság részére 2021. évi gépjárműadó fizetést teljesíteni már nem kell. Kérjük, vizsgálják felül a gépjárműadó átutalási megbízásaikat és a 2021. január 1-jétől kezdődő adózási időszakra már ne utaljanak, ne fizessenek gépjárműadót az Önkormányzat gépjárműadó számlájára. Felhívjuk figyelmüket, hogy az Önkormányzat gépjárműadó számlájára tévesen befizetett adót, csak az adózó külön kérelme lehet visszautalni, vagy átvezetni más adószámlára.

2021. január 1-jétől kezdődő adózási időszakra gépjárműadó tekintetében kérdéseikkel az állami adóhatósághoz forduljanak. (www.nav.gov.hu)

Természetesen a 2021. január 1-jét megelőző időszakra megállapított gépjárműadó kötelezettség tekintetében továbbra is az önkormányzati adóhatóság jár el.

                                                           Nagykőrös Város Önkormányzat Adóhatósága