Tamás Tanya Menüfutár!

Az 1987-ben, hobbikertnek induló tanyát Kovács Tamás szülei elsősorban pici étteremnek szánták a sok odaérkező vendég miatt. Tizenkettő fős étteremnek indult, majd később 50 fős teremmel bővült. A Tamás Tanya jelenleg 1darab 240 fős étteremmel, egy 600 fős és egy 120 fős teremmel rendelkezik. Összesen 37 épületből áll a tanya, melyből 16 darab erdei faház, 6 darab felújított apartmanszoba, emellett lakosztállyal, házasságkötő teremmel, tóparti ceremónia kerttel, medencével, istállóval, fácánházzal, strandröplabda pályával, focipályával és kosárlabdapályával várják a vendégeket. Nemrégiben, még egy plusz szolgáltatással bővült az eddig sem kicsi kínálat, a Tamás Tanya munkatársai immár napi menüt is kínálnak. Ennek kapcsán beszélgettünk a tulajdonossal, Kovács Tamással. Az interjút az alábbiakban olvashatják.

Az esküvők mellett, milyen egyéb célokra lehet kibérelni a Tamás Tanyát?

Rengeteg diáktábor és edzőtábor van nálunk, ezek teszik ki a főbb bevételi forrást. Hétköznap vannak a diáktáborok, és edzőtáborok, hétvégén pedig az esküvők mellett kisebb-nagyobb családi és céges rendezvények, amelyek megtartása, ugye most a vírus miatt nem lehetséges, de ez a tanyánk fő profilja.

Honnan jött az ötlet, hogy az esküvők helyszínéül szolgáló Tamás Tanya, az étkeztetésben, menüztetésben is szerepet vállal?

A jelenleg tomboló járvány miatt a vendégek, nagyon sok tevékenységet, programot nem tudnak igénybe venni, de az alkalmazottakat semmiképp sem szerettük volna elküldeni. Ezért jött az ötlet, hogy a menüztetés felé forduljunk, ami nagyon jó döntés volt, hiszen nagyon sokan szeretik és kérik az általunk kínált napi választékokat. Nem erre a fajta étkeztetésre, hanem a nagyobb volumenű étkeztetésre volt ráállva a konyhánk, ezért sem nyitottunk ki eddig étteremként, illetve a tanya is eléggé kieső helyen van, de most hála Istennek, nagyon örülünk annak, hogy ebben az évben felújítják a Pesti utat és nyugodt szívvel meg tudjuk nyitni az éttermünket.

Ugyanazt az ízeket követik most, mint amit az esküvők során is?

Jobban. Mi magas éttermi szintű ételeket kínálunk menüáron. Azokat az alapanyagokat, amiket az ételeknél használunk nem lehetne kihozni menüáron, így elég csekély a hasznunk. De számunkra nem ez a legfontosabb, mi azt szeretnénk, hogy azok, akik a mi ételeinket fogyasztják, később a jó ízek és kiszolgálás miatt, rendezvények helyszínéül is minket válasszanak. Az alapanyagokat a környék legjobb vállalkozóitól, üzleteitől szerezzük be. Házias ételeket készítenek idősebb és fiatalabb szakácsaink. Ezalatt azt értem, hogy a mennyiségből is annyit adunk, illetve az ízvilág is az. Húsok terén nem tartunk semmiféle fagyasztott árut, hanem az aktuális, előzőnapi friss vágásból vásárolunk.

Hogyan működik a házhoz szállítás?

Minden hétköznap háromnegyed 10-ig lehet rendelni, bárhova kéri a vendég Nagykőrösre, Csemőbe és Nyársapátra mi kiszállítunk, akár külső helyszínre is. Nincsen kiszállítási díj, és nem fogadunk el ételhordozót, nem csak a vírus helyzet miatt, hanem egyáltalán nem, mivel mi nagyon szuper csomagolóanyagba dobozoljuk az ételeinket. Árban úgy gondolom nem vagyunk drágák, 1200 Ft a teljes menü kiszállítva és csomagolva. Nálunk akár 1 napra, 1 hétre vagy akár 1 hónapra is elő lehet rendelni, az utóbbi esetben 1100 Ft az ár. Próbálunk arra törekedni, hogy változatos legyen a kínálatunk. Általában húsos ételeink vannak, amiket folyamatosan kombinálunk, eddig ugye sertés és csirkehúst használtunk, de lassan jönnek a halak is, illetve a marhahús is.

Különböző eseményekre, születésnapra vagy éppen ballagásra is vállalnak ételkészítést?

Természetesen. Vállaljuk az ételkészítést és a házhozszállítást is, illetve vállaljuk majd a Tamás Tanyán a helyszíni lebonyolítást is. Vállaljuk emellett bármilyen étel elkészítését, amit díjmentesen ki is szállítunk, illetve adunk hozzá, ha kell melegen tartó tárolóedényeket is. Bármilyen elképzelést megcsinálunk, de van egy standard étellapunk, amit megtalálhatnak a weboldalunkon.

Mi a célja a jövőre nézve?

Amikor a Kormány felengedi a vendéglátó szerveknél a nyitást, akkor 15 év után először megnyitjuk az éttermünket. Terveink szerint az étterembe hétfőtől- péntekig lesz a vendéglátás, csak ebédre lehet majd jönni délelőtt 11 -től délután 2 -ig. Menüfogyasztásra lesz lehetőség, de az aktuális menüsoron kívül rendelkezésre fog állni több szabadon választható ételkínálat.

Hogyan lehet a rendeléseket leadni?

Az éppen aktuális heti kínálatot a Tamás Tanya Menüfutár nevű Facebook oldalon vagy a www.tamastanya.hu weboldalunkon lehet megtalálni. A rendelést a 06/30/783-4002-es telefonszámon lehet leadni, az adott nap esetén délelőtt 09:45-től délután 14:00-ig, ha másnapra vagy hosszabb időre szeretne rendelést leadni, akkor pedig nyugodtan keressenek reggel 07:00-tól délután 14:00-ig.

Az interjút készítette: Pavolek Renáta

A Menüfutár honlap ide kattintva közvetlenül is elérhető