TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatni szeretném, hogy korábbi egyeztetésünk alapján a jobb feltételek biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Levéltár Nagykőrösi Fióklevéltárában őrzött iratainak Budapestre költöztetése zökkenőmentesen befejeződött. A november 9. és december 16. közötti időszakban mintegy 3400 iratfolyóméter dokumentumot szállítottunk a fővárosba, ahol száraz, jól fűtött raktárakban nyertek elhelyezést. A régi és az új raktári elhelyezésről a honlapunkon található galériában tekinthetnek meg fényképeket.

Az állampolgári jogok érvényesítése érdekében hiteles másolatot igénylő polgárok részére nyújtott szolgáltatások folyamatosan elérhetőek. Az érintettek kérelmeket ügyfélkapu segítségével online módon, személyesen a Ceglédi és Nagykőrösi Kormányablakon keresztül, postai úton (Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltára 1450 Budapest, Pf. 141.), vagy megyei központunkban személyesen nyújthatják be (1097, Budapest, Vágóhíd u. 7.) Ezzel kapcsolatban a részletes információk a honlapon érhetők el:

https://mnl.gov.hu/mnl/pml/ugyfelszolgalat

https://mnl.gov.hu/mnl/pml/kutatoszolgalat

Az első revízió után, a Nagykőrösről érkezett iratanyagok a kutatótermünkben 2021.február 1-jétől válnak elérhetővé az érdeklődők számára.

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Ö. Kovács József

megyei főigazgató-helyettes