Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

workbook, bills, accounting

A Központi Statisztikai Hivatal Adatgyűjtési Igazgatósága megkeresése alapján tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Nagykőrös településen a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a korábbi évek gyakorlata szerint:

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak lehetősége van telefonon keresztüli válaszadásra, valamint egyes adatgyűjtések esetében a KSH kéri a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét előnyben részesíteni.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredmények név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban kerülnek közlésre.

A KSH további felvilágosítást ad

  • munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között,
  • pénteken 8:00 és 14:00 óra között

a +36 80 200-766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Köszönöm együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárul a felmérés sikeres végrehajtásához!

Dr. Nagy Lajos

jegyző