Sólymok: Vereségek idegenben, győzelem pályaválasztóként

Nagyon sűrű a bajnoki menetrend a Nagykőrösi Sólymok KE NBI/B felsőházában szereplő csapata számára. Az elmaradt találkozók pótlásával együtt, a január hét mérkőzést tartogat, ebből tíz nap alatt négyet le is játszottak a kőrösi kosarasok. Három idegenbeli meccsel indult a 2021-es esztendő, és ezek a túrák nem hoztak sikert, mindháromszor alulmaradt Lakosa Zsolt gárdája. A vereség nem feltétlenül kudarc, és ezen a három mérkőzésen, cseppet sem tartozik a meglepetés kategóriába, de ettől még nagyon rosszul érintett mindenkit. Főleg az utolsó találkozó jelentett igazán fájdalmas pofont…

A Honvéd elleni évnyitón az okozott csalódást elsősorban, hogy csődöt mondott a csapatjáték, így nem is nagyon tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát. Három nap múlva, a Veszprém ellen már foghíjas kerettel is nagyot küzdött és jól helyt is állt a Sólymok, s, ugyan a papírformát ott sem sikerült borítaniuk, de újabb három nap elteltével, a MAFC elleni összecsapásra már jóval nagyobb hittel és önbizalommal léphettek pályára. És ekkor jött az arculcsapás, végig vezetve, hat másodperccel a vége előtt csúszott ki a győzelem a kezük közül.

Ez padlóra küldött mindenkit, de gyorsan talpra álltak és a hétvégi, első „hazai” mérkőzésükön megszületett az esztendő első győzelme is. Nehéz szülés volt, de a lényeg, hogy megvan a két pont, amit nagyszerű csapatmunkával sikerült begyűjteni, január 16-án, Kiskunfélegyházán.

Januári eredmények:                                                         

Budapesti Honvéd SE – Nagykőrösi Sólymok KE 105-73 (24-19, 34-19, 20-13, 27-22)

MAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 71-70 (18-22, 20-21, 13-19, 20-8)

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Nagykőrösi Sólymok KE 100-87 (25-29, 25-12, 30-19, 20-27)

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC-Miskolc  93-77  (25-22, 28-17, 20-20, 20-18)

A mérkőzések visszanézhetők az egyesület YouTube csatornáján.

             Hatalmas lépcsőfokkal léptek feljebb a Sólymok juniorok (U18)

A Sólymok utánpótlás csapatai közül kiemelkedő eredményt ért el az Országos Főtábla küzdelmeiben szereplő U18-as fiú alakulat. A Mérész Tamás által irányított együttes a hétvégén sorsdöntő összecsapást nyert meg a miskolciak ellen, ahol a tét a rájátszásba jutás volt. A fiúk a –  Kiskunfélegyházán rendezett – sokáig kiélezett, szoros találkozó utolsó negyedében mind támadásban, mind védekezésben ellenfelük fölé nőve, kiváló csapatmunkával húzták be a rendkívül fontos győzelmet. Ami azt jelenti, hogy a hátralévő három mérkőzésük eredményétől függetlenül a nyolc csapatos csoport 4., egyben még továbbjutó helyét harcolták k i a fiúk az Országos Főtábla nagyon erős mezőnyében, megelőzve a Miskolc, a Veszprém, a Salgótarján és az Újpest együttesét. A csapat bemutatkozása a kiemelt bajnokságban várakozáson felülire sikeredett, az alapszakaszt követően a rájátszásban folytathatják, az ország legjobb 24 csapata között.

U18: Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC/A  76-64 (21-25, 17-16, 17-15, 21-8)

Eredmények, beszámolók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotók:

Felnőtt meccsjelenet: Utasi Gabriella

U18 csapatkép: NSKE