Sólymok szezonkezdés

Továbbjutás a Hepp Kupában és szenzációs bemutatkozás a junior országos főtáblán

A járványhelyzet alaposan megváltoztatta a Nagykőrösi Sólymok KE életét is, és a kosarasok legfőképpen az október 1-én életbe lépett kormányrendelet miatt kerültek rendkívül nehéz helyzetbe. E szerint ugyanis nem lehet edzéseket tartani és mérkőzéseket rendezni az oktatási intézményekben. Az egyesület vezetősége közeli városok sportcsarnokaival vette fel a kapcsolatot, és sikerült sportbaráti megegyezést kötniük a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok vezetőségével, így október 5-től ott rendezhetik a felnőtt NB1/B, az U20 és U18 fiú csapataik „hazai” mérkőzéseit, illetve az edzések is ott zajlanak ebben a három korosztályban.

A többi csapatuk számára is keresik a megoldást, s jelenleg úgy tűnik egy ideig Tiszakécskén találtak „albérletet”.

A 2020-2021-es idény eközben elrajtolt, és a nehézségek ellenére a Sólymok kosarasai nagyszerűen kezdték a szezont.

AZ NBI/B-ben szereplő férfi felnőtt gárda a bajnokság 1. fordulójában – az ellenfél halasztási kérelme miatt – még nem lépett pályára, így számukra a nyitányt egy Hepp Kupa mérkőzés jelentette, október 4-én. A sors(olás) fintora, hogy éppen az NBII Keleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi KC otthonában léptek pályára a Sólymok kosarasai, mely a folytatásban a kőrösi csapat „hazai” mérkőzéseinek helyszínéül szolgál. Így tehát a félig már „hazai” helyszínen rendezett találkozón, Lakosa Zsolt vezetőedző nélkül, Kovács Sándor edző irányításával állt oda a feldobáshoz a tartalékos kőrösi gárda. A nagyon lelkes félegyháziak – soraikban több egykori Sólymok játékossal – igyekeztek megnehezíteni a mieink dolgát, de ez nem igazán sikerült nekik, annak ellenére sem, hogy a Sólymok kosarasai nem hozták ki magukból a maximumot.

A lényeg azonban a győzelem, mely egy pillanatig sem forgott veszélyben, így a csapat hozta a kötelezőt és ezzel a következő fordulóba jutott a Hepp Kupában.

Kiskunfélegyházi KC-Nagykőrösi Sólymok KE 75-88 (20-27, 20-24, 19-19, 16-18)

Sólymok: Mester Márk 17/9, Fehér Péter 17/6, Molnár Miklós 11/3, Jókai Mátyás 10, Jenei Gergő 9/3, Mácsai Károly 9, Tóth Márk 8, Kónya Levente 5/3, Szrapkó Ádám 2, Kakulya Sándor

(A Hepp Kupa találkozó fotóit Utasi Gabriella készítette.)

A bajnoki rajt időpontja pedig október 10. szombat, 18:00, ellenfél a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttese. A “hazai” pályán – Kiskunfélegyházán – sorra kerülő mérkőzésre ingyenes szurkolóbuszt tervez indítani az egyesület, melyre a Sólymok Facebook oldalán lehet jelentkezni.

A két egyesület U20-as csapatainak találkozója pedig 20:00-kor kezdődik, szintén az impozáns Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A Sólymok utánpótlás kiemelkedő híre, hogy U18-as fiú csapatuk idén az Országos Főtábla II. “C” csoportjába kapott besorolást. A csapat, Mérész Tamás edző vezetésével a hétvégén idegenben debütált a legjobb 32 mezőnyében, mégpedig óriási bravúrral.

A fiúk hatalmas meglepetést okozva, parádés játékkal győztek a sokkal esélyesebb, korosztályos válogatottat is soraiban tudó, magassági fölényben lévő veszprémi fiatalok ellen. Bátor és rendkívül gyors játékkal, eladott labdák sokaságába kergették ellenfelüket, és kiválóan használták ki lehetőségeiket, így végig vezetve, mind a négy játékrészt megnyerve, magabiztosan húzták be a meccset.

VUKE-Veszprém -Nagykőrösi Sólymok KE 48-82 (7-17, 11-24, 18-25, 12-16)

Szécsény Erhard 21/12, Kocsis Attila 21/3, Rácz Zénó 16/9, Kasza Hunor 14, Filep Áron 10,

Márton Máté, Kis Bence, Kozma Á. Gergő, Fruktusz Kevin, Simon Róbert, Irimia Krisztián; Edző: Mérész Tamás