Sólymok: Óriási győzelem után pacsizhattak a kosarasok szurkolóikkal

Felemás félidőket, izgalmas végjátékot és nagyon értékes győzelmet hozott a vasárnap délutáni mérkőzés a Kossuthban, melynek végén együtt ünnepelhetett a csapat a szurkolóival.

Másfél éve nem volt hasonlóban részük a kőrösi kosarasoknak, hiszen a tavalyi szezonban elért, zárt kapus győzelmeikhez csak a távolból tudtak gratulálni a szurkolók, ezúttal azonban már együtt pacsizhattak a meccs végén kedvenceikkel. 

A Nagykőrösi Sólymok KE NBI/B-s férfi felnőtt csapata parádés második félidőt produkálva szerezte meg a győzelmet, a múlt héten Baján. A 3. fordulóban hazai pályán is ez volt a cél, ellenfélként azonban a mezőny egyetlen veretlen csapata, az NKA Pécs érkezett, akik legutóbb a tavaly még az első osztályban szereplő Jászberény skalpját gyűjtötték be idegenben. Kemény diónak ígérkezett tehát a mérkőzés…

A kőrösiek azonban rendkívül fegyelmezett és agresszív védekezéssel meglepték ellenfelüket, és a szinte tökéletesen működő védőmunkának köszönhetően 18 pécsi pont született az első félidőben. A hazaiak Timkó Norbert, Lakosa Ákos és Molnár Bence vezérletével, 21 egységgel elléptek a nagyszünetre. A második félidő hatalmas küzdelmet hozott. A nagyon gyors kosárlabdát játszó pécsi fiatalok fokozatosan faragták le hátrányukat, és egyre közelebb zárkóztak. A felcsillant remény tovább fokozta harci kedvüket, de a Sólymok óriási energiákat mozgósítottak, hogy őrizzék előnyüket. Az ellenfél kulcsembereit, köztük a szerb idegenlégióst végig remekül vonták ki a forgalomból szívós védekezéssel, Timkó és Lakosa pedig továbbra is ponterősen játszott, de a küzdésből mindenki alaposan kivette a részét. A hazai szurkolók fergeteges biztatása is jól jött a fáradni látszó hazaiaknak, akik – munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt – lényegesen kevesebb edzésmunkát tudnak végezni, mint ellenfelük a kosárakadémián. A szerb edző által irányított pécsiek az utolsó játékrészben tovább fokozták a tempót, és két perccel a vége előtt már csak 5 pont hátrányban voltak. A Sólymok azonban állta a sarat, a Timkó-Lakosa tandem pedig rendkívül fontos pontokat tett a közösbe a végjátékban is, kulcsfontosságú támadásokat fejeztek be kosárral. 

A finis izgalmasra sikeredett, de a kőrösiek nem engedték ki a kezükből a – nagyon értékes – győzelmet, melynek értékét tovább növeli, hogy – a Sólymok egyik nagy fegyvere – a távoli dobások ezúttal gyenge százalékban értek célba. /A 29 tripla kísérletből mindössze 3 landolt a gyűrűben./

Kovács Sándor együttese, öt nagykőrösi fiatallal a soraiban, ismét, és sokadszor vizsgázott jelesre küzdeni tudásból, és újabb – minden tekintetben – sokkal nagyobb merítési lehetőségekkel rendelkező egyesület ellen bizonyítottak, a szívüket-lelküket a pályára kitéve. 

Nagykőrösi Sólymok KE  – NKA Pécs  68-63 (19-10, 20-8, 15-24, 14-21)

Sólymok: Timkó Norbert 22, Lakosa Ákos 21/6, Fehér Péter 11/3, Molnár Bence 9,

Mester Márk 2, cserék: Molnár Miklós 3, Filep Áron, Jókai Mátyás, Kónya Levente, Kocsis Attila, Kakulya Sándor; Vezetőedző: Kovács Sándor

A következő fordulóban újabb hazai mérkőzés következik, október 17-én, vasárnap 19:15-től az Óbudai Kaszásokat fogadják a kőrösiek, a Kossuthban, ahová várják a szurkolókat. (A belépéshez védettségi igazolvány szükséges.)

Eredmények, beszámolók, fotók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotók: NSKE