Sólymok: Harmadik hely a Lucifer Kupán – Bajnoki rajt szeptember 26-án

Ötödik éve már, hogy szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerül a Lucifer Kupa, mely a legendás gimnáziumi tanárnak, a nagykőrösi sportélet meghatározó alakjának, Molnár Ferencnek állít emléket, akit mindenki csak Luciferként ismert, város és országszerte is.

A tavalyi évben a COVID átírta a forgatókönyvet, de idén újra a megszokott formában, négycsapatos felkészülési torna keretében került lebonyolításra a kétnapos sportesemény, melynek házigazdája a Nagykőrösi Sólymok KE. A tornát azért is várták már nagyon a kőrösi kosarasok, mert szinte napra pontosan egy éve játszhattak utoljára meccset hazai pályán, azóta – a járványhelyzet miatti rendelkezések okán – ideiglenesen, Kiskunfélegyházára tették át székhelyüket.

Szeptember 4-én tehát végre újra a Kossuth iskola tornacsarnokában sorakozhattak fel a feldobáshoz a Sólymok NB1/B-s kosarasai, némileg megváltozott játékos-kerettel.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a kispadon is történt változás, vezetőedzői poszton

– a korábbi másodedző – Kovács Sándor váltotta Lakosa Zsoltot, aki azonban továbbra is segíti a csapat munkáját.

Ami pedig a játékosmozgást illeti, a tavalyi csapatból ketten – Kovács Soma és Bartos Bálint – máshová igazoltak, míg Jenei Gergő befejezte aktív pályafutását.

Két újonnan érkező játékos mutatkozott be – jó teljesítménnyel – a hazai közönségnek a Lucifer Kupán, mindketten rutinos, NBI/A csoportos múlttal is rendelkező kosarasok.

A 29 éves, 4 utánpótlás EB-t is megjárt Timkó Norbert az elmúlt években ellenfélként járt a Kossuthban, legutóbb a TF-BP színeiben – ám a következő idénytől már Sólymok mezben igyekszik kamatoztatni 212 cm-es magasságát.

A másik friss „szerzemény” pedig Molnár Bence, a csapatkapitány Molnár Miklós testvére. A 28 éves, 189 cm magas játékos évek óta a Vásárhelyi Kosársuli NBI/B-s csapatának meghatározó egyénisége volt, ezt várja tőle a Sólymok szakmai stábja is.

A Lucifer Kupán így immáron két Lucifer unoka erősítette a csapatot, hiszen Miklósnak és Bencének a torna névadója, Molnár Ferenc a nagypapája volt. A megnyitón, valamint az eredményhirdetésen pedig Molnár Csaba közreműködött, aki egy kiváló kosárlabda-szakember, korábbi élvonalbeli játékos és elismert edző, nem mellesleg Lucifer fia.

A torna nyitómeccsén nagy csatát vívott a Sólymok és a Baja. A végig nagyon szoros és izgalmas befejezést hozó derbin mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győzelemre, ám a rendes játékidő – Mácsai Károly utolsó pillanatban szerzett triplájával – végül döntetlennel zárult, amihez jól jött a nézőtéri támogatás is a hazaiaknak. A hosszabbítást követően a vendégek örülhettek a győzelemnek, ezzel a döntőbe jutásnak is.

Vasárnap – a Kaszások ellen alulmaradó – Vásárhelyi Kosársuli csapatával mérkőztek a Sólymok a 3. helyért, melyet végig jó játékkal, magabiztos győzelemmel szereztek meg.

A kupa a bajaiak sikerével zárult, akik a második mérkőzésüket is behúzták, a döntőben az óbudaiakat is legyűrték.

A torna remekül szolgálta a csapatok felkészülését a bajnokságra. A Sólymok szeptember 26-án, hazai pályán kezd, az 1. fordulóban a legutóbb bajnoki döntőt játszó BKG Prima Akadémia csapata lesz az ellenfél.

Az V. Lucifer Kupa eredményei:

Nagykőrösi Sólymok KE – Bajai Bácska FKE 87-89 (22-23, 15-14, 17-17, 22-22, 11-13)

Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 66-92 (25-25, 12-20, 21-26, 8-21)

Nagykőrösi Sólymok KE – Vásárhelyi Kosársuli 98-67 (25-17, 28-14, 21-19, 24-17)

Bajai Bácska FKE – Kaszások Akadémia 71-63 (20-12, 15-14, 11-17, 25-20)

Eredmények, beszámolók, fotók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Meccsjelenetek: NSKE