Sólymok: Bravúros győzelem idegenben

NKA Pécs – Nagykőrösi Sólymok KE 70-75 (22-24, 15-15, 13-25, 20-11)

Sólymok: Kovács Soma 22/9, Molnár Miklós 19/12, Fehér Péter 14/3, Mácsai Károly 9, Mester Márk csere: Jenei Gergő 6, Kónya Levente 5/3, Szrapkó Ádám, Kakulya Sándor, Petrás Vajk, Kocsis Attila, Filep Áron; Edző: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor

A februári bajnoki program 6-án, pécsi túrával kezdődött a Sólymok NBI/B-s férfi alakulata számára, ahol a Rátgéber László nevével fémjelzett kosárlabda-akadémia gárdája várta a kőrösieket. A csapat összeállítását nagyban befolyásolta a sérültek és betegek állapota, és nem volt könnyű helyzetben Lakosa mester, hiszen négy játékos is hiányzott az amúgy sem túl bő felnőtt keretből. Ami nagyon jó hírnek számított, hogy az egyik fontos láncszem, Kovács Soma bokasérülése után játékra jelentkezett, de az nagyon nagy érvágás, hogy a salgótarjáni csata sérültjeire hetekig nem számíthat a csapat. Lakosa Ákos orrtörése és műtétje után a gipszlevételre vár, Jókai Mátyás pedig törött kisujja miatt nem kosarazhat. A régóta hiányzó Tóth Márk továbbra sem bevethető, Bartos Bálint pedig a múlt héten szenvedett bokasérülést. Szombaton délután tehát újfent foghíjas csapattal léptek pályára a Sólymok, és így kellett megküzdeniük, az NKA Pécs csapatával, ami teljes létszámmal is komoly kihívást jelentett volna. A Piros csoport újonca ugyanis bárkivel képes felvenni a versenyt. Erre példa többek között, hogy oda-vissza legyőzték a Salgótarjánt, két vállra fektették a Vasast, a TF-et, és a MAFC-ot is, de a listavezető Nyíregyháza ellen egyszeri-, a dobogós Veszprém ellen kétszeri hosszabbításban maradtak csak alul. 7 győzelemmel és 9 vereséggel állnak a tabellán, közvetlenül a Sólymok előtt. Amellett, hogy remekül képzett fiatalokra épül az Ivica Mavrenski által irányított együttes, soraikat erősíti egy 203 cm magas szlovén center is.

A Sólymok azonban nem az esélyeket latolgatta, hanem hatalmas elánnal vetette magát a küzdelembe, és rutinos játékosai vezetésével az elején el is léptek a hazaiaktól. Feljöttek és egyenlítettek azonban a pécsiek, majd sokáig együtt haladt a két csapat, a félidei szünetre 2 pontos előnnyel a kőrösiek mehettek. A harmadik negyedben robbantott a Sólymok, a Molnár-Kovács-Mácsai trió szórta a kosarakat, így 12 ponttal bizonyultak jobbnak ebben a tíz percben a pécsieknél. Ám a negyedik negyed hiába indult 14 pontos Sólymok előnnyel, a hazaiak hatalmas munkával fokozatosan faragták a különbséget, majd el is tüntették. Az őrületes végjátékból azonban a kőrösiek jöttek ki győztesen. Valamivel több, mint egy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor 70-70-es állásnál Fehér Péter egy szédületes triplával a Sólymokat hozta közelebb a győzelemhez, majd az utolsó pontokat is ő szerezte, büntetőkből állította be a végeredményt.

Nagy tettet hajtottak végre ismét a kőrösi kosarasok, szinte végig kiválóan védekezve, igazi csapatként, egymásért küzdve szerezték meg a nagyon értékes győzelmet, mely ebben a szezonban a 7. sikerüket jelentette. A vereségeik száma 11, s ezzel a mérleggel a Sólymok a 14 csapatos mezőny 10. helyén állnak. A következő mérkőzést ismét a pécsiek ellen vívják a Sólymok, február 17-én, jelenlegi „hazai” pályájukon Félegyházán, ahol az őszről elhalasztott mérkőzést pótolják a csapatok.

A Sólymok mérkőzései visszanézhetők az egyesület YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UCpFcnq_mwUWgfrQnhgc5Vow/featured

————————————————————————

A Sólymok – Pest megyei bajnokságban szereplő – női felnőtt együttesére két mérkőzés is várt a hétvégén. A péntek este idegenbeli győzelmet egy „hazai” vereség követte vasárnap, Tiszakécskén, ahová a járványhelyzet miatt ideiglenesen kényszerült elköltözni a csapat.

Az utánpótlás korosztályok hétvégi mérlege 50%-os, és az U14 (serdülő) volt nagyon mozgalmas. Szombaton az U14-es fiúk Hódmezővásárhelyre utaztak, ahol két meccset játszottak és mindkettőt meg is nyerték, a hazaiak és a Békéscsaba ellen. Az U14-es lányok Tiszakécskén játszottak két mérkőzést is, de mindkettőn alulmaradtak. Az U20-as fiúk pécsi túrája vereséggel zárult, a kadett lányok (U16) azonban felülmúlták szolnoki ellenfelüket.

Eredmények, beszámolók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotó: NSKE