Sólymok: Bravúr Baján!

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE  87-92 (30-26, 22-25, 22-20, 13-21)

Sólymok: Fehér Péter 32/3, Kovács Soma 23/9, Molnár Miklós 17/9, Mácsai Károly 10, Bartos Bálint 6, Mester Márk 4, Jókai Mátyás, Tóth Márk, Kónya Levente, Szrapkó Ádám, Kakulya Sándor; Edzők: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor

November 27-én, pénteken este Baján lépett pályára a Nagykőrösi Sólymok KE NBI/B-s férfi csapata.

A legutóbbi győzelemmel végződő „hazai” (Félegyházán rendezett) meccset követően újabb halasztás írta át a csapat menetrendjét, így a 10. fordulóban még csak a hatodik mérkőzésére készülhetett a Lakosa-legénység. Idegenbeli összecsapás várt az együttesre, mégpedig a tavaly 4. helyen végzett, és jó formában lévő Bajai Bácska FKE otthonában, ahová továbbra sem tudtak teljes csapattal utazni.

A feldobásra zárt kapuk mögött került sor, de a találkozót online formában élőben követhették a szurkolók két YouTube csatornán is, és a kőkemény összecsapás végén a Sólymok szimpatizánsok örülhettek.

A kőrösi csapat remekül kezdett, Fehér Péter vezetésével, félelmetes dobószázalékot produkálva jelezte a meccs esélyesének, hogy nem feltartott kézzel érkeztek. A hazaiak is bevetettek mindent, az első negyed végére átvették a vezetést is. A második tíz percben sem engedte el egymást a két csapat, óriási küzdelem zajlott. Fehér Petivel továbbra sem bírt a Baja, de több jó teljesítmény is akadt kőrösi részről, így a pontokban gazdag első félidő végén egyetlen pont volt a hátrány. (52-51)

A harmadik negyed újabb fordulatokat hozott, de összességében egymás mellett haladt a két csapat. Megérkeztek a Sólymok triplák is, de az utolsó játékrész még mindig hazai előnnyel indult.

A negyedik negyed elképesztő izgalmakat hozott, de a zsinórban 10 pontot szerző Kovács Soma főszerep vállalásával a kőrösi gárda ért előnnyel a végjátékba, és meglepetésre, de nagyon megérdemelten meg is nyerték a meccset.

A győzelem óriási fegyvertény, és ezzel a csapat 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll az NBI/B felsőházának (Piros-csoport) középmezőnyében.

A folytatásban hat nap alatt három meccs vár a fiúkra. December 6-án a PVSK-Cargate együttese elleni bajnoki, „hazai” pályán, Kiskunfélegyházán, majd ugyanitt december 9-én, a Cegléd elleni Hepp Kupa mérkőzésre kerül sor, amit december 11-én idegenbeli találkozó követ, Törökbálinton.  

Az egyesület női felnőtt csapata is sikerrel zárta a hétvégét, ahogy az U20-as fiúk is, és csütörtöktől szombatig pályára lépett még négy további utánpótlás korosztályos csapat is, mérlegük két győzelem és két vereség.

Eredmények, beszámolók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotók: Utasi Gabriella