Sólymok: A bravúr nem sikerült, de szólt a taps a bajnoki rajton

Ötödik idényét kezdte meg a Nagykőrösi Sólymok KE férfi felnőtt csapata az NBI/B felsőházában, szeptember 26-án, vasárnap a Kossuth iskola tornacsarnokában. Az előbbi azért nagy szó, mert a kőrösiek „kis” amatőr egyesületként küzdenek és bizonyítanak évről-évre profi és sokkal jobb – anyagi és infrastrukturális – lehetőségekkel bíró egyesületek csapatai között, az utóbbi pedig azért, mert másfél éve pattogott utoljára a labda NBI-es bajnoki mérkőzésen a Kossuthban. 2020. márciusában félbeszakadt a bajnokság, majd a 2020-2021-es idényben – a járványhelyzet miatt – nem lehetett sporttevékenységet folytatni az iskolai tornatermekben, így az egész bajnoki évadra elköltöztek a Sólymok kosarasai Nagykőrösről.

A nyitányon a tavalyi bajnoki döntős, ezüstérmet szerző BKG Príma Akadémia gárdája érkezett a Kossuthba, a tavalyi szezonhoz képest talán tovább erősödve, mivel egy év kihagyást követően visszatért amerikai légiósuk is.

A kőrösi csapatnál a keret magja megmaradt, hárman távoztak, ketten érkeztek, és öt, még utánpótláskorú fiatal várja bevetésre készen, hogy pályára szólítsa őket az újonnan kinevezett vezetőedző, Kovács Sándor.

Az egyik új igazolás, Timkó Norbert szerezte az első hazai kosarat, de a pontgyűjtésben Fehér Péter és Lakosa Ákos járt az élen a meccsen, melynek végén hangosan szólt a taps. Mert a csapat ismét odatette magát, hajtott, akart, és megpróbált meglepetést okozni.

A bravúr ugyan nem sikerült de volt küzdés, szép megoldások, remek befejezések, egy huszáros hajrá, ám természetesen akadtak hibák is. Ami azonban mindenképpen örömteli, hogy volt meccs, végre hazai pályán, szurkolással, jó hangulattal.

Nagykőrösi Sólymok KE – BKG Príma Akadémia 73-84 (18-24, 20-26, 11-16, 24-18)

Sólymok: Fehér Péter 24/9, Lakosa Ákos 15/3, Mester Márk 6/6, Molnár Miklós 5/3, Timkó Norbert 4, cserék: Molnár Bence 8, Mácsai Károly 7/3, Filep Áron 4, Tóth Márk, Kocsis Attila, Kasza Hunor, Kónya Levente, Kakulya Sándor;

Kovács Sándor vezetőedző: Gratulálok mindkét csapatnak! Nagyon jól ismerjük az ellenfelet, próbáltunk készülni a kulcsjátékosaikra de ez nagyon nehéz, speciális feladat, és ezen a mérkőzésen ez nem is valósult meg. A mérkőzés elején, a korán összeszedett faultok megzavarták a játékunkat, nem tudtuk tovább vinni a stílusunkat, amit szerettünk volna ráerőltetni az ellenfelünkre. Voltak hullámvölgyek, ekkor a BKG el is tudott lépni néhány ponttal. Ezeket a hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni a következő mérkőzéseken. Nagyon örülök, hogy fiataljainkat nem kellett eldugni a pályán, tudtuk őket használni. Ez nagy pozitívuma a mérkőzésnek, és gratuláció jár a srácoknak. Külön öröm, hogy a járványhelyzet és a korlátozások ellenére ilyen szép számban ki tudtak látogatni szurkolóink a mérkőzésre és támogatták a csapatot. Még egyszer gratulálok a csapatoknak! 

A hétvégén Baján lép pályára a Sólymok, majd két hazai mérkőzés következik. Október 10-én, 17 órakor az NKA Pécset, majd október 17-én 19:15-től az Óbudai Kaszásokat fogadják

a kőrösiek, a Kossuthban, ahová várják a szurkolókat. (A belépéshez védettségi igazolvány szükséges.)

Eredmények, beszámolók, fotók az egyesület honlapján és Facebook oldalán!

https://www.nagykorosisolymok.hu/

https://www.facebook.com/nagykorosisolymok

Fotó: Utasi Gabriella