Sajtóközlemény

A Pénzügyminisztérium által meghirdetett Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás, PM_CSAPVÍZGAZD_2018/61 kódszámú, 287,11 millió forint támogatást a „Nagykőrös város belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztése 2019” című pályázatban került felhasználásra.

A cél a csapadékvíz megfelelő elvezetése, terelése az esetleges változékony időjárási viszonyoknak megfelelően Nagykőrös területén. A pályázat keretén belül a Kárpát, Földvári, Dózsa György, Hétvezér, Batthyány, Hosszúhát, Tázerdei, Török Ignác, Ceglédi, Kárász, Nádor, Petőfi, Rák, Kisfaludy, Tompa, Pótharaszti, Tabán, Tormás utcák csapadékvíz elvezető rendszerei kerültek megújításra, kiépítésre. Ebbe a Tormás, Pótharaszti és Tabán utcai csapadékvíz átemelő műtárgyak is beletartoztak. A fejlesztések között megtalálhatóak újonnan kialakított nyílt árkok, zárt csatornák, továbbá út menti elvezetések. A 2020. szeptember 16 -án megkezdett munkálatokat tervezetten 2021.06.30. fejezik be. A kivitelezést a MEGA-SPED Kft. végezte.

Várhatóan a beruházás következtében javulnak a csapadékos időket követően a közlekedési viszonyok, illetve a víz felhalmozódások.