Összefogás és önkéntesség a Nagykőrösiekért

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ több munkatársa is önkéntes alapon segíti a nagykőrösi háziorvosok munkáját. A közművelődési intézmények a hatályos jogszabályoknak megfelelően zárva vannak, jelenleg rendezvényeket sem lehet szervezni. Ezért a kulturális központ munkatársai úgy gondolták, hogy ott segítenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A kulturális intézmények nyitásának dátuma nagyban függ a lakosság átoltottságától, ezért a helyi közművelődési szakemberek az oltás szervezésében segítenek jelenleg.

Az önkéntesség célja, hogy a védőoltásra regisztrált helyi lakosok minél hamarabb megkapják a vakcinát és a helyi rendezvényszervezők önkéntes munkájukkal szeretnék csökkenteni az orvosi rendelők leterheltségét.  

A telefonálásokat jelenleg kettő közművelődési szakember bonyolítja Nagy Nóra és Juhász Nándor. Bízunk benne, hogy minden nagykőrösi minél hamarabb megkaphatja a védőoltást és hamarosan újra nyitva lehet a kulturális központ, a múzeum és a könyvtárak is. – nyilatkozta Juhász Nándor igazgató