„Ön lenézi ezeket a kőrösi embereket”

Mint arról az Önkormányzati Hírek előző lapszámában már írtunk, az ellenzéki képviselők elutasították a szavazatszámláló bizottságok tagjait. Összesen 110 nagykőrösi személy, nagykőrösi lakos került volna be így a bizottságokba, akik önként, szabadidejüket feláldozva vállalták is, hogy ezt a feladatot tisztességgel és becsülettel ellátják. Rájuk mondott nemet a nagykőrösi ellenzék azzal, hogy nem szavazta meg őket, hanem tartózkodtak.

Dr. Czira Szabolcs polgármester az ellenzék által megfúrt szavazás után többször is visszatért a témára a testületi ülésen, Zágráb Nándorhoz intézett hozzászólásában így elmondta: Ön, a nagy demokrata, Gyurcsány embere, ön Gyurcsány embere nem tudja, hogy a szavazatszámláló bizottságokba embereket kell delegálni. Ön úgy van vele, ne legyen. Hát nem tudom, hogy Nagykőrösön akkor lesz választás, nem lesz választás. Elutasítják. Köszönjük szépen. (…) Ön meg lenézi az embereket. Azzal nézi le, hogy nem szavazza meg azokat a tisztességes, becsületes nagykőrösi embereket, akik ezen a mostani népszavazáson, illetve választáson részt vennének. Ön lenézi ezeket a kőrösi embereket. Ez megalázó, hogy nem fogadja el azokat, akik teljes demokratikus úton, önként vállalva jelentkeztek ezekbe a bizottságokba és egyszerűen kiszavazzák, hogy nem kellenek ezek az emberek Nagykőrösre. Lelkük rajta. – mondta el dr. Czira Szabolcs polgármester Zágráb Nándor és másik két ellenzéki képviselő tartózkodására reagálva.

A nagykőrösi lakosok érthetően kiakadtak azon és joggal háborodtak fel, hogy az ellenzéki képviselők tartózkodtak, vagyis nem szavazták meg őket. Ők ugyebár önkormányzati delegáltak, akik önként jelentkeztek, nem pártpolitikai alapon, ugyanis a pártok külön delegálhatnak szavazatszámlálókat. Itt most az önként önkormányzati delegáltnak jelentkezőket utasították el az ellenzéki képviselők. Á. Józsefné facebook oldalunkon írt kommentet a témában: „Ezek a saját városuk ellen vannak??”

HT