Karácsonyi lánykéréstől a nyári esküvőig

Az ünnepi békességben, szeretetben, pihenésben fontos, hogy kellemes környezetben érezzük magunkat. Ezért is szoktuk ünnepi hangulatba hozni otthonainkat a gyönyörű karácsonyi díszekkel. Emellett ebben az időszakban, pontosabban karácsony napján sokszor előfordul, hogy egy lányból, nőből egy szempillantás alatt menyasszony válik. Városunk lakója Godó Kata az a személy, aki segítségedre lehet, ha az esküvődet tervezgeted, vagy ha csak az otthonodat szeretnéd varázslatossá tenni.

Kérem meséljen munkásságáról!

Nem vagyok törzsgyökeres nagykőrösi, ’bevándorló’’ ahogy a férjem hív, 26 éve hozott ide Budapestről.

Akkor még frissen végzett női ruha tervezőként kezdtem az első munkahelyemen, de sok mindent kipróbáltam mellette. Aztán megszülettek a gyerekek, és sokáig gyerekruhát terveztem, készítettem, mindent varrtam, amit csak kértek. A váltás pont hét éve történt, amikor elkezdtem rendezvényeket dekorálni, és egymás után jöttek a felkérések. Majd az esküvők is. Nem volt egyszerű, ez egy teljesen más világ volt számomra.

Így kerültem kapcsolatba sok-sok esküvői szolgáltatóval, akik tovább ajánlottak, és most már csak ezzel foglalkozom. Mostanra egy’ ’saját’’ kis csapattal dolgozom, szertartásvezetőkkel, fotósokkal, videóssal, és a kihagyhatatlan dj-kel.  Két éve elvégeztem egy esküvőszervező iskolát, ezzel lett kerek…Két éve elvégeztem egy esküvőszervező iskolát, ezzel lett kerek az egész, ezzel együtt egy komplett szolgáltatást tudok nyújtani azoknak, akik megkeresnek, és én is sokkal rendezettebben tudom megszervezni a munkám, azt, amivel megbíznak.

Szervezőként a legbizalmasabb megbízatás, mert a menyasszony a legféltettebb álmait szeretné megvalósítani és azt bízza rám, dekorációsként pedig szintén nagy feladat, mert az álom egyik látható részletét kell megvalósítanom.

Sokan úgy gondolják, hogy luxus szervezőt fogadni, szerintem pedig pont az ellenkezője a pénzszórás. Többször bebizonyosodott, hogy jó tanácsokkal, ötletekkel, amihez nekünk már van tapasztalatunk, sok tízezer forintot tudunk spórolni vagy a pénzt úgy átcsoportosítani, hogy a fölösleges dolgok helyett inkább a fontosabb kiadások legyenek meg. Én teljes egészében leveszem a gondokat az ifjú pár válláról, tárgyalok, beszerzek, telefonálok és még sok más. Mindenki azt hiszi, hogy van ideje egy esküvőt megszervezni magának, de valójában ez nem így van. Dekorációsként pedig azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, megalkotni valamit, ami színpadja lesz egy felejthetetlen napnak, hiszen a színek, a kellékek, minden, amit kiteszek, háttere lesz fotónak, alapja lesz a vacsora asztalnak, hangulata lesz az egész esküvőnek, lakodalomnak.

A téli időszakban kevesebb az esküvő, ilyenkor mivel tevékenykedik?

Az őszi-téli időszak mindig lassúbb, inkább az egyeztetések ideje. Karácsony pedig eleve felpörgeti majd az újévet, mert a menyasszonyok ilyenkor „lesznek” csak igazán, hiszen sok lány kezét kérik meg az ünnepi idején.

A téli üzemmódban inkább lakásdekorációval foglalkozom, ezt tanítom is kisebb csoportoknak, illetve varrni is tanítok néhány főt. Ezért most otthondekorációkat készítek rendelésre. Mindezek ellenére nagyon szeretem ezt a szakaszt, mert van időm összeszedni a gondolataimat, jönnek az új ötletek, és tudom mérlegelni az elmúlt évet. Mindig tervezek, jár az agyam, hogy mit lehetne még készíteni, mi az, amit még be kellene szerezni, és mit lehetne még tanulni.

Hol találhatják meg Önt az érdeklődők?

Az interneten most a facebook, instagram a legnépszerűbb oldalam, oda küldött üzenetet mindig megkapom. Ott szintén fel van tüntetve a 06-70/381-9096-os telefonszámom, ahol szinte mindig elérhető vagyok. A facebookos külön oldalam neve VINTAGE DREAM – DECOR TEXTIL DESIGN, ide töltöm fel a már elkészült dekorációkat, munkákat. De januártól megtalálható leszek a Queen esküvői magazinban is.

Az interjút készítette: Pavolek Renáta