Nincs tavaszi fáradság a KÖVA-nál, sok munkát adott az április

craftsmen, site, workers

Minden hónapban igyekszünk tájékoztatással lenni a lakosság irányába, hogy milyen főbb feladatokat végzett el a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapban. Most sem lesz ez másképpen, alábbiakban az áprilisi munkáról olvashatnak.

A köztisztasági feladatok kapcsán a közterületi szemétgyűjtők kézi ürítése során 2080 kg volt a hónapban begyűjtött mennyiség. A gépi seprésre előkészültek, ennek érdekében megtörtént a padkázást igénylő utak felmérése, a padkázás részben saját munkavállalóval, részben alvállalkozó bevonásával folyamatban van. A padkázott utak hossza: I kör: 4560 m, a II. kör: 1525 m, ami jelentősen meghaladja az eddigi gyakorlatot. Az illegális hulladék pályázathoz megtörtént a felmért területek megtisztítása, illetve a pályázat elszámolásra került. Az illegális hulladéklerakás megelőzése céljából kihelyezendő táblákat gyártatott le (10 db.) a KÖVA, kihelyezésük megtörtént.

Útkarbantartás, úthelyreállítás történt az Esed dűlőben. 18 db KRESZ tábla cseréje történt meg április hónapban, illetve 4 db. ’Vigyázz! Gyermekek!’ tábla óvodákhoz kihelyezésre került. Beszerzésre került egy talaj tömörségmérő, melynek feladata az úthelyreállítások tömörítésének ellenőrzése. A tömörségmérő használatát megkezdte a vállalat. Áprilisban 150 m2 útfelület kátyúzására került sor.

A városi csapadékvíz elvezető rendszerrel kapcsolatban a Petőfi u. 61/a hiányzó fedlapelemek legyártása folyamatban van. Bárány u. Tabán u kereszteződésében lévő rejtett csapadékakna feltárásra került, szintbe emelés várhatóan jövő héten.

A tavasz a zöldfelület fenntartásban is komoly kihívás elé állítja minden évben a KÖVA-t, hiszen Nagykőrös „Zöld város az ország szívében”. A fűnyírás megkezdődött, az alábbi területek kezelése, fűnyesedék elszállítása történt meg: központ, főutak, lakótelepek, Csónakázó tó, Cifrakert és Múzeumkert, gördeszka pálya, Gyopár u., garázssor mellett, Kovács S. u., összes levágott terület: 181.554 m2. Összesen 130 db fa került elültetésre a hónapban Nagykőrös közterületein. A fenntartása (öntözés) heti rendszerességgel történik. Új típusú 9 db virágtartó, valamint 3 db virágpiramis kihelyezése megtörtént, az egynyári virágok beültetésére várhatóan május 10-ei héttől kerül sor.

Lapunkat a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatta