Nagyszerű értékelést kapott városunk a Virágos Magyarország Verseny szervezőbizottságától

Levélben köszönték meg dr. Czira Szabolcs polgármesternek a Virágos Magyarország Verseny szervezői, hogy Nagykőrös 2021-ben is benevezett az országos szakmai versenyre. A levélhez mellékelten az értékelést is megküldték, melyből az alábbiakat szó szerint idézzük:

A közel 24 ezres lakosú Nagykőrös folyamatosan fejlődik, néhány éve különösen szépen újult meg a Hősök tere, korábban a Széchenyi tér és Szabadság tér, majd a Cifrakert is. A belváros impozáns tereit, sétányait sok ezer egynyári és évelő virág díszíti, amit részben közösségi összefogással ültettek. A város a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az energiahatékonyság iránt elkötelezett, minden fejlesztés ezeknek a szempontoknak megfelelően történik. A Ceglédi úton fasor rekonstrukció, továbbá 130 fa ültetése történt, míg a Cifrakertben új sportpálya és futókör is létesült. Az Arany János Kulturális Központ is megújult, a terveik alapján a város értékeit bemutató túra útvonal (Nagykőrösi Kaland) segíti a turistákat. A Kőrös-ér környezetének fejlesztése megkezdődött. Élénk kulturális élet van a városban, talán az egyik legismertebb program a Möggyfesztivál, illetve az évente tíz alkalommal tartott országos állat- és kirakodó vásár, amelyen hagyományőrző programok várják a látogatókat.” – írták az értékelésben.

Nagykőrös városa 2021-ben Arany Rózsadíjat nyert el a versenyen (képünkön). A beérkezett pályázatokat egy 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, ami azt jelzi, hogy az itt élő nagykőrösi polgárok mellett a szakma is értékeli azt a városfejlesztést, azt a városépítést, melyet a jelenlegi lokálpatrióta városvezetés végzett.

Levelüket úgy zárták: „Engedje meg, hogy még egyszer köszönetet mondjunk azért, hogy Nagykőrös is részt vett a megmérettetésen, és elkötelezetten támogatta a Virágos Magyarország verseny céljait és küldetését, hozzájárulva ahhoz, hogy a verseny évről évre egyre sikeresebb legyen. Bár a versenyévad most véget ért, a Virágos Magyarország folytatódik. Várjuk szeretettel településüket a 2022-es versenyévadban is!”

A hivatkozott levelet dr. Dömötör Tamás – elnök, Virágos Magyarország verseny szervezőbizottsága dr. Nagy Ildikó Réka – nemzeti koordinátor és Barta Petra – projektvezető jegyezték.

Köszönjük az elismerést és továbbra is elkötelezetten dolgozunk Nagykőrösért, a nagykőrösiekért!

HT