Nagykőrös Kulturált Települési Környezet Díj-at nyert

Pest Megye Közgyűlése még 1999-ben határozott úgy, hogy december 4-ét megyenappá nyilvánítja. Pest-Pilis-Solt vármegyét ezen a napon alapították 360 évvel ezelőtt. Idén a járvány elleni védekezés nem tette lehetővé a közös ünneplést. A díjakat azonban kiosztotta a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal. Kulturált Települési Környezet Díj-at kapott Nagykőrös Város Önkormányzata.

Nagykőrös az elmúlt években már többször bebizonyította, hogy jó úton jár, sikeres az a történelmi városfejlesztés, ami jól megtervezetten történik városunkban. Ezt mutatja többek között a Hild János-díj, vagy éppen az Entente Florale Europe nemzetközis virágos versenyen elért Elnöki Díj is. Azt is említhetnénk, hogy pár évvel ezelőtt Vozárné Ragó Ildikó lett az év főkertésze, Tényi András pedig az év főépítésze, ami a magas szintű szakmai munkát jelzi. Az értékteremtő nagykőrösiek összefogásával válik egyre szebbé, élhetőbbé Nagykőrös és ezt a szakma és a városunkba látogatók mellett az itt élők is egyre inkább látják, érzik. Folytatjuk és együtt sikerülni fog!

Földi László, választókerületünk országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) ezt írta közösségi oldalán: „Pest Megye Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Nagykőrös Város Önkormányzata részére a település megújításáért, fejlesztéséért tett erőfeszítései elismeréseképpen. Gratulálok!”