Möggyes krémes – A 2021. év möggyes sütijének receptje!

Az idei évben is kiválasztották a möggyes süti verseny nyertesét. A beküldött sütemény receptek közül Rapi Ferencné volt az a szerencsés nyertes, akinek receptjét kiválasztotta a zsűri. Ezúton gratulálunk Rapi Ferencnének a finom sütihez.

Hozzávalók:

Barna lap:

  • 4 tojás                 
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • ½ csomag sütőpor

Fehér lap:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve)
  • 15 dkg liszt

Krém:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 margarin

Csokimáz:

  • 1 tábla étcsokis tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj (gőz fölött felolvasztjuk)

Elkészítése:

A barna laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjunk a tojássárgáját, fokozatosan az olajat és a vizet, végül a kakaót és a lisztet, amibe elkevertük a sütőport. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm-es tepsiben megsütjük. A fehér laphoz a diót darabokra vágjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet a diót és a lecsepegtetett meggyet. Ezt is megsütjük. A krémhez a tojás sárgákat, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel és megfőzzük. Fedjük le fóliával és hűtsük le.   A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

Összeállítás: Barna lap kerül alulra, rá a krém tetejére a fehér lap és bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.  2-3 óra múlva szeletelhető.

Kb. 10-15 főnek elegendő ez a mennyiség