Az idei évben is kiválasztották a möggyes süti verseny nyertesét. A beküldött sütemény receptek közül Rapi Ferencné volt az a szerencsés nyertes, akinek receptjét kiválasztotta a zsűri. Ezúton gratulálunk Rapi Ferencnének a finom sütihez.
Hozzávalók:
Barna lap:
- 4 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- ½ csomag sütőpor
Fehér lap:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve)
- 15 dkg liszt
Krém:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás puding
- 3 cs. vaníliás cukor
- 1 margarin
Csokimáz:
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
- 2 evőkanál olaj (gőz fölött felolvasztjuk)
Elkészítése:
A barna laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjunk a tojássárgáját, fokozatosan az olajat és a vizet, végül a kakaót és a lisztet, amibe elkevertük a sütőport. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm-es tepsiben megsütjük. A fehér laphoz a diót darabokra vágjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet a diót és a lecsepegtetett meggyet. Ezt is megsütjük. A krémhez a tojás sárgákat, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel és megfőzzük. Fedjük le fóliával és hűtsük le. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Összeállítás: Barna lap kerül alulra, rá a krém tetejére a fehér lap és bevonjuk a felolvasztott csokoládéval. 2-3 óra múlva szeletelhető.
Kb. 10-15 főnek elegendő ez a mennyiség
