MEGÚJULT A NAGYKŐRÖSI REFORMÁTUS TEMPLOM SZÓSZÉK KORONÁJA

Nt. Szabó Gábor református lelkipásztor saját közösségi oldalán írta: „Készülődés, várakozás. 2021. április 5-én, Húsvét hétfőn templomunk, városunk ad helyet új püspökünk Balog Zoltán ünnepélyes beiktatásának, szentelésének. Szeretettel várjuk a Kárpát-medence reformátusságának képviselőit. Ennek jegyében újíttattuk meg a szószék korona aranyozását. Az Úr áldja a jószívű mesterembert, aki gyönyörű munkáját Isten dicsőségére ajánlotta fel! Köszönjük Márton Tibor! SDG!”

Lapunk megkereste Márton Tibort, a PIKTOR-THERMO Kft. ügyvezetőjét, akivel többek között eddigi munkásságáról is beszélgettünk és arról is kérdeztünk, hogy milyen technikával dolgozott a szószék koronáján.

ÖH: Kérem, mutatkozzon be és mutassa be a PIKTOR-THERMO Kft-t az olvasóknak és eddigi munkásságáról is beszéljen röviden.

Cégünk 2010 óta áll megrendelőink szolgálatára, festés, mázolás tapétázás és egyéb belsőépítészeti munkák tekintetében. Létszámot tekintve 5-8 fővel a jelenlegi igen nehéznek mondható körülmények között is igyekszünk rövid határidőn belül a partnereink / megrendelőink elvárásainak megfelelni, ami évről évre új kihívások elé állítja szakembereinket.

ÖH: Szabó Gábor református lelkipásztor számolt be arról az örömteli hírről, hogy megújult a templom szószék koronájának aranyozása. Milyen érzés volt ezen dolgozni? Milyen anyagokat használt, hogyan zajlott a felújítás?

Megtisztelő volt számunkra a felkérés a Nagytiszteletű Úr részéről, melyben bizalmat szavazott a szószék felújításának közreműködésében, mely mindenképp megjegyzendő, hogy nem a szokványos festő munkálatok közé tartozik. Éppen ezért a felújítás megkezdését jelentős szakirodalmi felkészülés előzte meg, mely során kiválasztásra kerültek a megfelelő alapanyagok és technikák, melyek segítségével azt gondolom egy valóban nagyon szép, felújított szószék korona került átadásra.

ÖH: Önök dolgoztak a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium felújításán is. Milyen festési munkálatokat végeztek? Melyek voltak azok a színek, melyek a felújítás után megjelentek az intézményben?

Valóban, a tavalyi évben igen nagy, ugyan akkor örömteli kihívás volt, hogy részt vehettünk az Arany János Református Gimnázium megújulásának munkáiban. Nagyon hálásak vagyunk Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea Igazgató Nőnek és Nt. Szabó Gábor Úrnak, hisz egy nagyon jól megszervezett, igényesen összeválogatott alapanyagokból véleményünk szerint tényleg korszerű és esztétikus munka került átadásra, és ami nagyon fontos, mindez kitűzött határidőre.

A színek kiválasztása természetesen a megrendelő ízlését dicséri, elmondható, hogy a mai kor elvárásainak megfelelően, a visszafogott pasztellszínek jelennek meg, melyek jól harmonizálnak egymással mind egy-egy térben, mind pedig az épület egészét tekintve.

ÖH: Hol tudják Önt elérni a nagykőrösi lakosok? Milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani számukra?

Megrendelőink/partnereink megkereséseit, elsősorban e-mail címünkön: piktothermokft@gmail.com , másodsorban telefonon, a 06-20/931 5993-as telefonszámon várjuk, amennyiben külső homlokzat felújítás, hőszigetelés, belső festés, tapétázás, egyéb belsőépítészeti munkáról van szó.

Az interjút készítette: Horváth Tibor