Megnyitottunk Nagykőrösön! – Finom Falat Pékség a Farkas utcában

„Kihagyni vétség” – ez a jelmondata Nagykőrös szó szerint frissen nyitott, új családi pékségének, a Finom Falatnak, melynek Farkas utca 4. szám alatti tágas üzletében szépen sorakoznak az édes és sós finomságok, melyek illata már a belépéskor magával ragadja az embert. Hétköznapokon gazdag szendvicskínálat is várja a munkába indulókat, hiszen a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ronkó Anitával beszélgettünk, interjúnkat az alábbiakban olvashatják el.

ÖH: Miért gondolták úgy, hogy nyitnak egy pékséget Nagykőrösön, hogyan indult el?

Ronkó Anita: Párommal, illetve édesanyámmal együtt csináltuk ezt a pékséget, június 1-el nyitottunk és reméljük, hogy az Önkormányzati Hírek újság meghozza a „hírnevet” számunkra. Azért gondoltuk, hogy ebbe belefogunk, mert édesanyám lassan 13 éve a pékség világában dolgozik. Jött a hír, hogy bezár a sarki Félegyházi Pékség – ahol anyukám is dolgozott – így jött az ötlet, hogy jó lenne ide egy pékség, a Félegyházi termékek maradnának, de újítást is akartunk. Így kerestük a franchise partnerünket is, akik végül a Pájer Pékség lettek. Megléptük ezt a lépést, családi vállalkozásként társultunk egy családi vállalkozással.

ÖH: Mi a termékkínálat, mint tudnak az emberek vásárolni?

Ronkó Anita: Különleges ízeket első körben. Nem mindent egyszerre tartunk, hanem hetente hozunk újdonságot, pont azért, hogy lássuk, mi az, amire vevők az emberek. Például a leveleseinkből van málnás-csokis, körtés-karamellás, fahéjas-diós briós, de van tepertőkrémes-szilvalekváros tepertős pogácsánk is. Nagyon finom a sósak közül a sajtos masni, és van zéró sajtos rúd, ami édesítőszeres és 70% szénhidrát-csökkentett. Amit még kiemelnék, azok a szendvicsek, ezek között két fajta is megtalálható nálunk. Az egyik a Temesy Hidegkonyha csomagolt szendvicsei, velük folyamatosan szélesítjük a termékkínálatunkat, mert hidegtálakat, sültes tálakat is készítenek és rendeléseket fogunk majd felvenni ezekre is. Ennek a kivitelezése folyamatban van. Illetve vannak már most gluténmentes termékeink, tészta, kenyér, továbbá hideg termékeink is, tejtermékek, csomagolt szalámik, májas, virslik. Széles üdítőkínálattal is rendelkezünk, van szénsavas, nem szénsavas, energia italok.

ÖH: Van önöknél kávé is, ennek a munkába igyekvők különösen örülhetnek. Milyen választék van?

Ronkó Anita: Igen, minőségi olasz Bencini kávéval várjuk az embereket. Sok fajta kávénk van, az alap eszpresszó, hosszú kávé, de vannak különlegességeink is, vaníliás és csokoládés cappuccino, forró csoki, csokis tej. Illetve van forró vizünk is most már, amit majd teázáshoz tudunk biztosítani, ha jön az őszi időszak.

ÖH: Milyen gyakran érkezik friss árú?

Ronkó Anita: A Félegyházi termékeket, úgy, mint a péksütemény, a kenyér, azokat minden nap kétszer szállítják, reggel és dél körül. Hétfőn és csütörtökön kapunk friss szendvicseket, mivel 3 napos szavatossági idővel fogyaszthatóak ezek a termékek. A helyben sütött termékeket fagyasztóban tároljuk, melyeket helyben kelesztjük és sütjük is. Próbálunk minél jobban igazodni a vevői igényekhez, gyakorlatilag tőlünk bármit elő lehet rendelni, ha tudja valaki, hogy nagyon kedveli, mondjuk a fahéjas-diós brióst, akkor két hétre előre minden napra előrendelheti nálunk és itt fogja várni őt a saját péksüteménye. Amit még nagyon kiemelnék, azok a réteseink, ezek nagyon kelendőek is, nem csak szeletre adjuk, de szálára is, így kedvezőbb árat tudunk biztosítani.

ÖH: Említette a bővítést a hidegtálakkal. Milyen további elképzeléseik, terveik vannak?

Ronkó Anita: Szeretnénk alapvető élelmiszereket tartani, nyilván cukor, rizs, liszt például. Sok idős lakik itt a lakótelepen is, akikhez mi vagyunk a legközelebb és láthatóan igény van ilyen irányú bővítésre. Ezen túl termelői mézet is fogunk kínálni, egy lajosmizsei őstermelő méhészt fogunk megkeresni és neki szeretnénk a mézeit árulni. Tervben van még, hogy ha jön a nagy zöldség szezon, akkor ilyeneket is fogunk majd még árulni. Ezeket is helyi, illetve környékbeli őstermelőktől fogjuk beszerezni, garantáltan mindig friss és finom zöldséggel fogjuk várni a vásárlókat.

Tervezzük, hogy két asztalt négy-nyolc székkel kihelyeznénk a bolt elé, ezt majd az önkormányzattal kell egyeztetnünk.

ÖH: Végül néhány technikai információt adjon meg kérem a pékséggel kapcsolatban.

Ronkó Anita: Boltunk a Farkas utca 4. szám alatt vár mindenkit, a régi UPC helyén. Van facebook oldalunk, egy komplett új profilunk is, Finom Falat Pékség néven vagyunk megtalálhatóak. Az oldalt be lehet követni, nagyon szép számmal vannak ismerőseink is. Hétfőtől péntekig 4 óra 15 perctől 17 óráig vagyunk nyitva, szombaton pedig 4:15-től délig. A nyitás oka, hogy a munkába igyekvők a 4:40-es busz előtt még kényelmesen meg tudják venni, akár el is tudják fogyasztani nálunk a pékárut. Itt emelném ki, hogy biztosított a bolt előtt a parkolás, ez fontos szempont volt, hogy meg lehessen állni. Ami még lényeges információ, hogy hétköznap 15 óra után minden péksüteményünk 50 forintos kedvezménnyel vihető el, illetve van egy kis kedvezményes részlegünk az előző napról megmaradt, érték csökkentett, de kifogástalan minőségű pékáruból.

Az interjút készítette: Horváth Tibor