Megnyitottunk! Nagy sikerrel nyitott a Tímár Ház

A nagykőrösi Tímár Ház a kezdetekben, az 1800-as években bőrszárító épületként szolgált mára vendéglővé alakult át. Ez az épület a nagykőrösi lakosok számára mindig is nagy érdemmel bírt. A Tímár Ház nemrégiben újra megnyitott, méghozzá új üzemeltetőkkel az élen, ennek kapcsán beszélgettünk Barabás Dáviddal, Barabás Mátéval és Barát Gergellyel a vendéglő új vezetőivel.

Hányan vezetitek a Tímár Házat és milyen a közös munka?

B.D: Jelenleg 3-an vezetjük a Tímár Házat, Barabás Máté, Barát Gergely és én Barabás Dávid. Mi vezetjük a Nagykőrös központjában található Gyros Pontot és a Pizza Pontot is, és az évek alatt kialakult tapasztalatnak és az éveken át tartó barátságnak köszönhetően, létrejött egy olyan kötelék, hogy azt mondhatjuk nagyon jól összedolgozunk és minden jól megy.

Honnan jött az ötlet, hogy a Tímár Ház üzemeltetésébe kezdtek?

B. M: Igazából már azóta gondolkoztunk rajta, mióta felújították és megnyitották. Láttuk, hogy a hely adottságait nem használták ki kellőképpen, és szerettünk volna egy olyan helyet kialakítani, ahova mi is szívesen beülnénk, illetve célunk vendégül látni a fiatal korosztály mellett az idősebb korosztályt is.

A megnyitás alkalmából gitáresttel is kedveskedtetek a vendégeknek. Gyakran számíthatnak majd más különböző fellépőkre is a sörház udvarán?

B.M: Természetesen. Jelenleg is az Eb foci mérkőzéseket lehet nézni a teraszunkon található nagy kivetítőn, és nemsokára kezdődik az Olimpia is, amikor szintén szeretettel várjuk a vendégeket a közös Tv nézéshez és szurkoláshoz. A sporteseményeket amikor csak tudjuk, közvetíteni fogjuk. A szerdai magyar mérkőzés alatt, itt fantasztikus hangulat jött létre, hiszen egy emberként szurkolt az a rengeteg ember, aki eljött hozzánk. Nagyon jó érzés volt a nagykőrösi lakosokat ennyire jókedvűnek látni, ahogy egy közösség létrejön csupa ismeretlen emberből és lélegzet visszafojtva várják a magyar labdarúgók sikerét. A fellépőket illetően, vendégünk volt a Risig Star egykori versenyzője Várhegyi Lucas Palmira és Felleg Dominik, akik nagyon hálásak voltak, hogy ilyen gyönyörű helyen játszhattak és ilyen emberek közé jöhettek, mint akik akkor itt voltak. Emellett nagyon barátságosak és közvetlenek voltak, leültek az asztalnál ülő emberek közé és beszélgettek velük. Ezen kívül fellépett udvarunkban az Albatross együttes is, ami szintén nagyon jó estének sikerült. Volt már nálunk kulturális program is, mint például író-olvasó találkozó, és osztálytalálkozó. Minden hétvégére tervezünk valami olyan programot, eseményt, ami összehozhatja a társaságokat.

Ki lehet majd bérelni a helyszínt különböző alkalmakra?

B.G: Igen, ballagások megtartására, születésnapok, évfordulók megrendezésére, különböző bulik, mint például legény vagy lánybúcsúk lebonyolítására ki lehet majd bérelni a Tímár Házat.

Ez nagyon jól hangzik, de ha már a bulit emlegetjük, milyen sör és ital különlegességekkel várjátok a vendégeket?

B.G: Különleges cseh sörökkel, francia sörökkel tudjuk kínálni vendégeinket a Horizont Ipáról nem is beszélve. Összesen 4 fajta csapolt sörrel tudunk szolgálni, mint például Kronenbourg 1664 Blanc, Budweiser Budvar Original cseh prémium sör, Calsberg sör és Horizont Delight IPA. Ilyen sör kínálat nagyon ritka a környéken, legközelebb Pesten vagy Szegeden lehet ennyi csapolt sörből válogatni, illetve több mint 100 fajta tömény, alkoholos itallal tudunk szolgálni.

Mi a célotok a jövőre nézve?

B.D: Jelenleg az italok mellett szendvicseket is lehet nálunk kapni, de a jövőben szeretnénk az ételkínálatot bővíteni komolyabb ételek felé. Hosszútávra tervezünk mindenképpen szeretnénk generációkon átívelő helyet kialakítani. Célunk, hogy ez a hely Nagykőrös város olyan színfoltja legyen, ahova mindenki szívesen beül egy finom kávéra, üdítőre, koktélra vagy akár egy jó pofa sörre. A belső átalakítás nagyon sok időt és energiát vett igénybe, de úgy gondoljuk, hogy megérte, hiszen egy olyan belső környezetet hoztunk létre, amiről úgy gondoljuk bárki bármikor szívesen betér.

Mikor van nyitva a Tímár Ház?

B.D: Minden nap nyitva vagyunk, hétköznap hétfőtől-csütörtökig reggel 8-tól este 11 óráig fogadjuk a vendéget, pénteki és szombati napokon pedig reggel 8 órától hajnali 3 óráig vagyunk nyitva. Vasárnaponként kicsit később, délelőtt 10 órakor nyitunk és este 11 órakor zárunk.

Az interjút készítette: Pavolek Renáta