Megnyitottunk – Műszaki Outlet nyílt Nagykőrösön!

A 2021-es év új kapcsolatokat, lehetőségeket kínál mindenki számára. Városunkban az újév első hónapjában már is több vállalkozás nyitotta meg kapuit a lakosok előtt. A Ceglédi út 5. szám alatt nyitotta meg például Műszaki Outletjét Bajusz Sándor, akivel az alábbi interjúban beszélgettünk az üzlet indulásáról és kínálatáról.

Kérem meséljen magáról és mutassa be vállalkozását!

A kereskedő szakma kisgyerek korom óta közelemben volt, mivel a szüleim mindketten a kereskedelemben dolgoztak, pontosabban „boltosok” voltak annak idején a Szabadszállási Áfész üzleteiben. Édesapám a vasbolt vezetője volt, édesanyám a szomszédos édesség bolté. Innen egyenes út vezetett a románchoz, családalapításhoz, majd a közös barkácsbolt nyitásához 1982-ben, amikor is először lehetett magánvállalkozásban üzletet nyitni. Én magam is segédkeztem a boltban már kicsi korom óta, saját magunk készítettük az üzletberendezést, festettünk, pakoltunk stb. Ezek után nem meglepő, hogy a kereskedelmi pályát választottam. A kecskeméti Berkes Ferenc Kereskedelmi Szakközép Iskolában érettségiztem 1991-ben, majd egy év katonáskodás után 1992-től 2002-ig a családi vállalkozásban dolgoztam, az utolsó 8 évben már üzletvezetőként. A kis üzlet időközben 220 m2-es iparcikk- lakásfelszerelés- műszaki- festék üzletházzá vált, szinte mindent forgalmaztunk a színes TV-től kezdve a fürdőszoba berendezésig, ráadásul már több üzletben is, hiszen Izsákon és Fülöpszálláson is volt egy-egy üzletházunk. Időközben két öcsém is csatlakozott a munkához, Ők is elvégezték a kereskedelmi iskolát és velünk dolgoztak, kb. 20 kollégával együtt. Közben a hobbira is jutott idő, elsősorban a zenélésre, mert a mai napig játszom egy Hard Rock zenekarban, és közben családot is alapítottam.

2002-ben úgy döntöttem, hogy ki szeretném próbálni magamat a saját utamon, ezért átvettem az izsáki üzletünket. A piaci rést itt fedeztem fel az outlet kategóriában, vagyis, hogy az emberek szívesen vásárolnak új készülékeket esetleg kis esztétikai hibával, de jóval olcsóbban a piaci ár alatt. Időközben Dunaföldváron is volt egy 100 Ft-os boltom, ahol szintén forgalmaztam értékcsökkent műszaki termékeket. Ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban elmélyültem ebben és idővel ez vált a fő profilommá, majd néhány éve áttértem csak és kizárólag erre a területre. Az akkorra már beszerzett tapasztalatokkal felvértezve váltottam és néhány éve megnyitottam az első műszaki outletemet Kecskeméten az Izsáki úton. Mivel nagyon sok vásárlóm érkezik a környező településekről, feltérképeztem ezeket és arra a következtetésre jutottam, hogy a lakosság létszámát és egyéb körülményeket tekintetbe véve, szerencsés lépés lenne Nagykőrösön egy ilyen üzletet nyitni, hiszen eddig is sok vásárlóm érkezett az Önök városából. Meg kell mondanom, az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak, a lakosság rendkívül jól fogadta a bolt nyitását. A forgalom is biztatóan alakult már az első héten, és mindenki nagyon kedves, segítőkész, a helyiek örülnek ennek az új vásárlási lehetőségnek.

Milyen termékpaletta várja az üzletbe érkezőket?

Hazai és külföldi piacos, csomagolássérült vagy kis esztétikai hibás háztartási gépeket forgalmazunk, elsősorban nagydarabos fehér árut – mosógépeket, mosó- és szárítógépeket, szárítókat, mosogatógépeket, tűzhelyeket, hűtőket, fagyasztókat, mikrohullámú sütőket stb. De szerepelnek TV-k és háztartási kisgépek is a kínálatunkban. Whirlpool, Indesit, Candy, Gorenje márkájú termékeket a hazai képviselettől szerzünk be, LG, Samsung, Bauknecht és egyéb márkákat direkt erre szakosodott importőröktől, akik egyben a garanciális javításokat is végzik.

Milyen kiegészítő szolgáltatást tudnak kínálni?

Kérésre az árut házhoz is szállítjuk és a lehetőségeinkhez mérten vállaljuk egyedi megrendelések teljesítését is.

Hogyan érhetik el Önt az érdeklődők?

Az érdeklődők elérhetnek minket a Nagykőrösi Műszaki Outlet Facebook oldalunkon keresztül vagy a bajuszker@gmail.com e- mail címen is. Az üzlet minden héten hétfőtől – szombatig nyitva tart, reggel 9 órától délután 5 óráig. Tájékoztatást, információt az üzlet munkatársaitól a 06/30/010-70-76-os telefonszámon kérhetnek.

Az interjút készítette: Pavolek Renáta