Különleges esemény a Toldi iskolában

A végzős diákok minden évben izgatottan várják a szalagavatót, ami életük egyik legmeghatározóbb eseménye.

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium minden év december első szombatján szokta megrendezni ezt a sok éves hagyománnyal rendelkező ünnepélyét. Az elmúlt év végén azonban ez a rendezvény a vírushelyzet miatt elmaradt, és a végzősök bármennyire is készültek még ősszel, decemberben nem részesülhettek ebben az élményben. Helyette egy bensőséges és meghitt ünnepséget tartott az intézmény a napokban, mely során az osztályfőnökök feltűzték osztályuk tanulóinak az iskola logójával ellátott kék szalagot, ami azt szimbolizálja, hogy hivatalosan is végzős diákokká váltak.

A szalagtűzőn Kisné Rózsa Ibolya igazgató asszony köszöntötte a végzősöket: „Viseljétek ezt a jelképet büszkén, s jusson eszetekbe róla három fontos üzenet: … Elsőként azt említettem, légy hálás! A tudásért, a lehetőségért, a törődésért! Az érted aggódók és dolgozók munkájáért! A barátságokért, a szidásokért, a biztatásokért! Mind-mind azért voltak, hogy Téged erősítsenek, formáljanak! Másodikként azt említettem, tudd, hogy egy közösséghez tartozol. A közvetlen családon, barátokon túl egy osztályhoz, egy évfolyamhoz, egy korosztályhoz, mellyel összekötnek a múlt eseményei, egy iskolához, mely elindított utadon! Mind ahhoz segítettek hozzá, hogy önmagad lehess, hogy saját utadat keresd! S végül harmadikként azt kértem, lásd be, felelős lettél. Egyelőre leginkább még csak önmagadért! A döntéseidért, a jövődért, a hitedért, a céljaidért! Mert elérkezett az ideje, hogy ezek felelősségét megérezd, elfogadd! Hisz önmagadon kívül előbb-utóbb másokért is felelős leszel!”

Bár ebben a tanévben szülők és hozzátartozók nélkül adták át az osztályfőnökök a szalagot a diákoknak, és a várva várt nyitótánc, a keringő és a bál is elmaradt, mégis ez a különleges és megható esemény mindenki számára emlékezetes marad.

Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium