Körforgalom létesülhet a Kálvin téren

Lakossági előadást tartott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára Nagykőrösön.

A beszélgetésben egy fontos körforgalom kialakítása is szóba került a Kálvin téren, mely a piac és kórház megközelítését érintené, mivel a 441-es úton itt áthaladni szinte lehetetlen. Földi László országgyűlési képviselő kiemelte: Ez a körforgalom létkérdés, kulcskérdés lenne a város életében. Olyan ígéretet kaptunk korábban, hogy a 441-es út Nagykőrös-Kecskemét közötti átépítésével ezt a körforgalmat is megtervezik és el is készül.

Schanda Tamás miniszterhelyettes ezzel kapcsolatban elmondta: Rajta vagyok, ezt tudom jelenteni. Azt a műhelytitkot elárulhatjuk, hogy nincs még egy képviselő az országban, aki olyan gyakorisággal és nehézséggel helyezi az emberre a súlyt, mint Földi képviselő úr szokta ezt megtenni. Rajta vagyunk, hogy ezek a források minél hamarabb megérkezzenek. A tervek készen vannak, a közbeszerzések megvannak, a forrásbiztosítás van még hátra. Nem hiszem, hogy ebben bármi gond lenne.

Földi László erre reagálva elmondta: „Ez nagyon jó hír, amit mondtál kedves államtitkár úr, Nagykőrösnek különösképpen.”