Karácsonykor, újévkor, mindig számíthatunk a KÖVA-ra

Míg sok családban az advent a karácsony az ünnepi készülődés, a szilveszter pedig a szórakozás, a buli ideje, eközben nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik ezekben az időkben az utcákat járják, kukákat ürítenek, a havat takarítják, vagy éppen az illegális hulladékot pakolják fel, amit mások egyszerűen az erdőszélen hagynak. Köszönjük a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. dolgozóinak mindennapos munkáját.

Most lássuk, mi történt november hónapban. A közterületi szemétgyűjtők kézi ürítésének ürített mennyisége 1220 kg volt novemberben.  Az útkarbantartás kapcsán a megtörtént a Tomori u. bazaltkockák helyreállítása. A Vízállás-gátér dűlőben befejeződött a mart aszfaltos nemesített padka helyreállítása, felhasznált anyag kb. 40 m3. Az újonnan megépült kerékpárutat átmeneti üzemeltetésre átvette a KÖVA, így például ők végzik az esetleges síkosság mentesítést. A Törteli útról bevezető út feltöltése és vízleeresztése lakossági bejelentésre megtörtént.

A hó- és síkosságmentesítés tárgyában a készenlét folyamatos. Szóróanyaggal rendelkezik a KÖVA, valamint pótlás végett rendelést adtak le. Meteorológiai szolgálattal az időjárás figyelmeztető előrejelzés biztosítására szerződés megkötésre került, általuk az adatszolgáltatás szerződésszerű. Egy alkalommal került sor beavatkozásra síkosság okán. Kiszórt síkosságmentesítő anyag 8410 kg só és 75 kg környezetkímélő szóróanyag.

A városi csapadékvíz elvezető rendszer főgyűjtők tekintetében a Petőfi u. 61/a hiányzó fedlapelemek legyártása folyamatban van.  A Bárány utcán a szikkasztóárok a kérésnek megfelelően elkészült.

A parkberendezési tárgyak karbantartása folyamatos, soron következő a vasútállomás padjainak javítása, a felmérés megtörtént, a deszkák legyártása folyamatban van, a kihelyezésre, cserére várhatóan 2021. januárban kerül sor. A Cifrakertben lévő, megrongált kandeláberek javításához a szükséges részegységek megrendelése megtörtént, várható szállítási idő 4-6 hét, tehát december 21-vel kezdődő hét. A Cifrakerti trambulin meghibásodott. A szükséges anyagok beszerzése folyamatban van, addig a balesetmegelőzés érdekében a szükséges intézkedés megtétele megtörtént. Az anyagok beérkezését követően a javítás megtörténik. A Deák téren és Széchenyi téren megrongált lámpabúrák beszerzése és cseréje megtörtént.

A KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatása

Horváth Tibor