Ismerjék meg jobban a Nagykőrösi Kézműves Vásár csapatát

Mindenki számára fontos, hogy a karácsonyi időszakban és más ünnepeinken a megfelelő ajándékot adjuk szeretteinknek. Ebben az évben különösen lényeges, hogy felfigyeljünk a hazai termelőkre és vállalkozókra. Egy kézműves termék megvásárlásával már segítettünk az adott személynek át lendülnie ezen a nehéz időszakon. Ennek érdekében beszélgettünk Illés- Szabó Erikával a Nagykőrösi Kézműves Klub egyik tagjával. Az interjút az alábbiakban olvashatják.

Mi minden található meg a kézműves klub tagjainak termékei közt?

A kézműves klubunk ezidáig 9 taggal büszkélkedhet. Tagjaink közül Danka Edit decoupauge termékeket, díszdobozokat, karácsonyi világítós díszeket, szezonális asztal és ajtó díszeket készít száraz és selyemvirágból. Velényi András fazekasmester, aki dísz és konyhai felszereléseket készít, de megtalálható a kínálatukban néhány fa alkotás is, mint például dobozok, madáretetők, tálalók. Zakar Sándorné Incike textil bábokat és újbábokat készít. Kásáné Bata Ágnes színes üveg dísztárgyakat alkot, mint például gyertyatartókat, lámpákat, angyalkákat és asztali díszeket, Lévai Krisztina pedig gurumi technikával, fonalból horgol gyönyörű figurákat gyerekeknek. Horváth Ágnesnek (amatőr festő) festményei vannak kicsiknek nagyoknak egyaránt. Radics Erika textil termékeket, mint például táskákat, figurákat, sapkákat, öko textiltermékeket csinál. Csehné Erzsike “messzeföldön” a legfinomabb kürtőskalácsot készíti parázson sütve. Legújabb tagjaink között szerepel a Bercsényi Családi Méhészet csodás mézeivel, ahol a szokásos akác és virágmézen kívül számos más ízesített mézük megtalálható, mint például: levendulás, mentás, fahéjas, gesztenyés, bodzás és még sok más.

Szeretjük a családokat megszólítani, ezért van minden rendezvényünkön valamilyen plusz ajándék vagy szolgáltatás, mint a bábműsorok vagy kézműveskedés. Kásáné Batag Ági és Zakar Sándorné Inci néni például mindig bábozással szokták emelni a színvonalat a vásárjainkon.

Az érdeklődők hol találhatják meg Önöket?           

A mi kis kézműves vásárunk meghitt és családias, pont olyan, mint a kézművesség: A szívünk lelkünk bele tesszük a termékbe is és rendezvénybe is. Minden hónap 2. szombatján tartunk kézműves vásárt a Tímár Házban, amit ezúton is szeretnénk megköszönni Holló Róbertnek a Tímár Ház vezetőjének. Sajnos a korona vírus elleni védekezések okán, a vásár megtartása most szünetel. Ám az érdeklődők megtalálhatják néhány tagunkat a havonta megrendezett vásárokon is. Emellett szinte minden tagunknak van facebook oldala, ahol metalálhatnak minket.

Mi a kézműves klub közös célja?

Célunk, hogy a kézműves vásárokból egy hagyományt teremtsünk, hogy a nagykőrösiek minden hónapban lehetőséget kapjanak arra, hogy helyi alkotótól vásároljanak igazi, kézzel készített termékeket. Ha valaki egy kézművestől vesz ajándékot mindig kap egy darabot az alkotóból is, hiszen mind szívvel-lélekkel készül és ezt érezni a termékeken is. Fontosnak tartom ezt a hagyományt megteremteni és erősíteni és mivel abban a megtiszteltetésben lehet részünk, hogy a Polgármester úr is biztosított támogatásáról, így jövőre mindenképp lesznek nagyobb volumenű rendezvényeink is a nagykőrösi Kulturális Központ társszervezésével. Bízom benne, hogy sikerül az álmunk és a Nagykőrösiek is úgy szeretik majd termékeinket, mint mi és a hagyomány megteremtődik, ezzel utat adva a nagykőrösi Kézműves Klub fejlődéséhez.

Az interjút készítette Pavolek Renáta