Interjú Czeczon Bencével, a Nagykőrösi Városi Polgárőrség új vezetőjével

Idén új elnöke lett a Nagykőrösi Városi Polgárőrségnek. Lapunk az elmúlt időszakról, a jövőbeni tervekről és a főbb feladatokról is beszélgetett Czeczon Bencével.

Mióta átvette a Nagykőrösi Városi Polgárőrség vezetését, milyen fontosabb        események történtek a szervezet életében?

A 2021-es év nagy változást hozott az egyesület életében. Az idei év elején a tagság az egyesület elnökének választott meg. Ennek következményeként új székhelyet is kellett keresnünk. Érkezett is egy felajánlás az Önkormányzati Tűzoltóság elnökétől dr. Körtvélyesi Attilától és Ézsiás László tűzoltó parancsnoktól, hogy van egy szabad helyiség a Rákóczi utca 5. szám alatti tűzoltó laktanyában ahová költöztethetjük székhelyünket. Nagyon köszönjük nekik a felajánlást és a segítséget, hogy egy tágas irodában tudjuk fogadni a lakossági megkereséseket. És a partnereinkkel folytatott tárgyalásokat, illetve a taggyűléseket is meg tudjuk itt tartani.

Melyek azok a feladatok, melyeket kiemelne a munkájukból?

Polgárőr szervezetként nagyon sokrétű feladatot végezhetünk. Nagykőrösön legtöbbet a közrendvédelemmel, baleset és bűnmegelőzéssel foglalkozunk. Járőr és figyelő szolgálatot látunk el általában éjszaka, minden vásárban és számos rendezvényen jelen vagyunk, illetve az iskolakezdés időszakában a forgalmasabb zebráknál segítjük a biztonságos átkelést. Az idei évben amit még kiemelnék az a májusi Püspök avatás volt, ami számunkra is nagy előkészületet igényelt, hiszen nagyon sokan látogattak el városunkba. Sok autó és közlekedő volt, de szerencsére itt is jól vizsgázott a Nagykőrösi Városi Polgárőrség teljes állománya.

Jelenleg hány fővel működik a Nagykőrösi Városi Polgárőrség és milyennek látja a csapatot?

Az Egyesületünk 14 aktív és 1 támogató tagból áll. A csapattal nagyon meg vagyok elégedve, a szolgálatokat minden alkalommal szabályszerűen, legjobb tudásuk szerint látják el. Ennek meg is van az eredménye, ugyanis az idei évben két eltűnt idős hölgy megtalálásában is nagy szerepünk volt, illetve a Nagykőrösi Rendőrkapitányság közreműködésével tolvajokat és körözött személyeket is sikerült kézre kerítenünk.

Milyennek érzed a város vezetése és a polgárőség közötti kapcsolatot, sikeres együttműködés alakult ki?

Szerintem nagyon jó a kapcsolat, folyamatos az egyeztetés a polgárőrség elnöksége és a város vezetése között, amiben tudjuk segítjük egymást. A legfőbb támogató partnerünk Dr. Czira Szabolcs polgármester Úr, a polgármesteri alapból nyújtott éves támogatása nélkül egyesületünk nem tudna működni, a nagymértékű támogatást nagyon köszönjük neki, reméljük még sok éven keresztül tudja segíteni szervezetünk zavartalan működését.

Szintén a város vezetésének köszönhetően, nagyon jó kapcsolat alakult ki a Közterület- felügyelettel és a Mezőőrséggel is.

Ha valaki jelentkezni szeretne Önökhöz, ezt kinél, hol, milyen formában tudja megtenni?

Jelentkezni személyesen nálam, előzetes időpont egyeztetés után lehet. Időpontot telefonon a 06-20/506-64-53 számon, e-mailben: nagykorospolgarorseg@gmail.com, illetve messengeren a Nagykőrösi Városi Polgárőrség facebook oldalán keresztül kérhetnek. Ha látnak minket az utcán és kérdésük van nyugodtan jöjjenek oda hozzánk vagy keressenek elérhetőségeinken, amiben tudnunk segítünk mindenkinek.

Milyen tervei, elképzelései vannak a jövőre nézve?

A jövő évben tervezünk fogadóórát is tartani, amellyel erősítenénk a lakosság és a polgárőrség közötti kapcsolatot, erről bővebben még tájékoztatni fogjuk a lakosságot. Illetve, folyamatosan szeretnénk technikai eszközeinket, gépjárműparkunkat bővíteni a lehetőségeinkhez mérten. Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, ami elősegíti a munkánkat.

Köszönjük az interjút és jó munkát kívánunk Önnek és valamennyi Nagykőrösi polgárőrnek!

Az interjút készítette: Horváth Tibor