Friss hírek a Country Tours Utazási Irodától

Mintha betegségből ébredt volna fel a szakma júniusban úgy kapott erőre szép lassan, elsősorban a belföldi turizmus. Utasaink a három hónapos tavaszi bezártság után már nem a négy falat akarták maguk körül látni, hanem élvezni szerették volna a nyarat.

Kitárták kapuikat a szállodák, éttermek, és visszaköltözött az élet irodánkba is.  Élményekben gazdag, vidám napokat éltünk át utasainkkal a Börzsönyben, Pilisben, a Mecsekben, a Zempléni –hegységben…. de egy napot túráztunk a tátrai tavak körül és tutajoztunk a Dunajecen is.  Nyaraló utasaink júliusban és augusztusban eljutottak a görög, horvát, spanyol tengerpartra.

Ezúton nagyon köszönjük kedves nagykőrösi, kecskeméti, ceglédi, budapesti, és még távolabbról érkező vendégeinknek, hogy maximálisan és fegyelmezetten vették tudomásul a járvány követelte szabályokat. Köszönjük a nagykőrösi Riv Trans Kft dolgozóinak –Tamás és Balázs főpilótának – és a tulajdonos Mészáros Családnak a „pipec”, A-Z-ig fertőtlenített kényelmes luxusbusz szolgáltatást, a minden alkalommal Vácról hozzánk utazó Molnár Attila fő-idegenvezetőnknek és a nagykőrösi Dobiné Harsányi Áginak, Gyöngyinek a szegedi túravezetőnknek, az okos és vidám perceket, a lelki felfrissülést.  Így együtt sikerült egészségesen és családiasan az újszerű, „távolságtartó” maszkot és sűrű fertőtlenítést előírt intézkedéseket betartani és egy tartalmas gazdag hat hónapot együtt tölteni.

A napokban ismét a koronavírus mentén kialakult helyzet számos kérdést felvet az utazás kapcsán. Az alábbiakban összeszedtük az irodánkban leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Hová lehet most utazni?

A belföldi turizmus is egy hónapra leáll, de reménykedünk adventi útjaink indulásában. December közepétől mesés utakkal készülünk: a Bükk-be csoki-, és ajándékvásárlási lehetőséggel, a Debreceni Nagyerdőben Zsuzsi vonatozás, páros debreceni és a forralt bor illata csábít el minket, Szeged műemlék vasútállomásán – csak csoportunk- adventi koncertet szervezünk, melynek lélekemelő hangulatában készülhetünk a karácsonyi ünnepekre.

Téli nyaralásra jelenleg Egyiptomba lehet utazni novemberre és decemberre BUDAPESTI és kolozsvári indulással, valamint a Kanári-szigetekre bécsi indulással. ÚJDONSÁG! Az EgyptAir repülőtársaság 2020. november 28-tól közvetlen Budapest – Hurghada járatot tervez indítani heti egyszer, szombatonként. Természetesen szigorú előírások mellett tehetik ezt meg utasaink.

Merjek foglalni új utazást 2021. nyarára?

Joggal bízhatunk abban, hogy jövő nyáron újraindul a turizmus és végre szabadon utazhatunk! Ettől függetlenül ez nem 100% biztos, és minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy foglaljon, de aki szeretné kihasználni az előfoglalási akciókat, azoknak örömmel segítünk, ahogy eddig is. Mi egészen biztosan nagyon vágyunk már arra, hogy újra lássuk a világot! 

Mások mernek most foglalni? 

Sok új foglalásunk van már most a jövő évre, így azt látjuk, hogy az utasaink bizakodóak – ahogy mi is. 

Vannak egyáltalán most jó 2021-es ajánlatok? Hol találom a legjobb ajánlatokat?

Bátran kattintsanak a www.countrytours.hu oldalra, ahol a keresőben számos megbízható ajánlatot találnak.

Mit tesz ebben a helyzetben a Country Tours?

Örömmel tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy ez évben több pályázaton indultunk útleírások, természetjáró túrák kidolgozása témakörben, ahol szép anyagi sikereket értünk el. Ez mindenképen segítség a kiesett hónapokra és arra buzdít minket, hogy folytassuk és tovább színesítsük városunk és környéke túra-kínálatát is.  Például a Körös-ér menti gyalogos és kerékpáros turizmus szervezését egészen Tiszajenőig.

Készítjük a 2021. évi turisztikai kínálatunkat is. Remélhetően áprilisban elindulhatunk a belföldi útjainkkal és júniustól az európai buszos egy naposokkal és a nyári nyaralásokkal. Újdonságokról és a további felvetődött kérdésekről szívesen adunk tájékoztatást következő lapszámukban.

Pl.: Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során 2021-ben? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

Azzal az ősi bölcsességgel szeretnénk zárni nyilatkozatunkat és buzdítani hasonló helyzetbe került szolgáltató társainkat: hogy nem az a bátor, aki nem fél. Az a bátor, aki fél, és mégis előre lép.

Jó egészséget kívánva, szeretettel üdvözlünk minden kedves utazni vágyót és olvasót!

A Country Tours Csapata

Kati, Lilla, Attila és a gyesen lévő Réka