FÉLIDŐBEN – interjú Kőműves Csaba vezetőedzővel

Nagykőrös labdarúgó csapata a IV. osztályú felnőtt bajnokság, Délkeleti csoportjában kezdte a 2020-2021-es szezont, melynek félidejében, vagyis az őszi szezon után a dobogó 3. fokán áll, azonban innen csak az első helyezett juthat fel. Lapunk Kőműves Csaba vezetőedzővel készített interjút, melyet alábbiakban olvashatnak.

Elégedett az őszi szezonban nyújtott teljesítménnyel? Milyenek a tapasztalatok?              

Kőműves Csaba: Szezon előtt sok edzőmérkőzést játszottunk, amivel kellőképpen feltudtunk készülni a bajnokságra. Sajnos a bajnokság végére sok sérült volt, ezért az utolsó három mérkőzésen kaptunk hét gólt, ami eléggé rontott a helyzetünkön. Ahhoz képest, hogy három csapatnál is fizetett játékosok játszanak, volt megyei első és megyei másodosztályból igazoltak, így tehát elégedett lehetek a helyezésünkkel.

Milyen változások várhatóak a tavaszi szezonra? Miben kell erősödnie a csapatnak?

Kőműves Csaba: Megpróbálunk minél több fiatal játékost beépíteni, ami azt jelenti, hogy több 16 éves a szezon végén kiöregszik az U16-os korosztályból, ezért már most a tavaszi szezonban be kell építeni őket a csapatba, hogy szokják a felnőtt légkört. A védekezésünket kell még egy picit csiszolni habár, a második legkevesebb gólt mi kaptuk.

Fotó: facebook

A Tápiósági KSK ellen játsszák következő meccsüket Tápiószecsőn. Az ellenfél eddig stabilan vezeti a tabellát, azonban ők se verhetetlenek. Hogyan készülnek fel ellenük, mi lehet a győzelem kulcsa?

Kőműves Csaba: Sajnos a vírus miatt két mérkőzést tavaszra halasztották az egyik az első helyezett Tápióság jobban szerettem volna velük most ősszel játszani, mert a bajnokság végére ők is elfogytak. Megpróbálunk ellenük egy kemény védekezést megoldani kontrákra építve. Nekik lényegesen jobb a felkészülési lehetőségük, mert van pályavilágításuk, de mi megpróbáljuk elhozni a 3 pontot tőlük.

Az interjút készítette: Horváth Tibor