Felhívás!

Tájékoztatás módosult beadási határidőről!

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése értelmében a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer 2024. évi pályázati fordulójában a pályázatok beadási határideje 2023. november 7-re módosult.

Nagykőrös Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján kiírta a 2024. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

A fiatalok tanulását támogató ösztöndíjra ebben az évben is kettő típusú pályázati felhívás keretében lehet pályázni. A felsőoktatási hallgatók számára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan az „A” típusú, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára a „B” típusú felhívás került közzétételre.

A pályázati kiírások az alábbi linkre kattintva érhetők el:

„A” típusú pályázati kiírás

„B” típusú pályázati kiírás

A-típusú pályázati felhívás feltételei 2023. szeptember 1. napján hatályba lépett jogszabály módosítás alapján az alábbiak szerint megváltoztak:

A 2023/2024. tanév első félévéről a felsőoktatási intézmény által kibocsátott eredeti hallgatói jogviszony-igazolás vagy annak hiteles másolatának benyújtása helyett a  pályázó a pályázat benyújtásakor a megadott adatok rendelkezésre bocsátásával nyilatkozik a felsőoktatási intézménnyel kialakított hallgatói jogviszonya fennállásáról és annak tartalmáról.

A pályázatok rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:

2023. november 3.

                                                                                   Dr. Czira Szabolcs

                                                                                         polgármester