Ezeket a feladatokat is elvégezte a KÖVA márciusban

A közterületi szemétgyűjtők kézi ürítése során 6480 kg volt a hónapban eddig begyűjtött mennyiség. Az illegális hulladék begyűjtése, ártalmatlanításra a begyűjtött mennyiség 103 tonna volt. Az illegális hulladéklerakás megelőzése céljából kihelyezendő 10 darab táblát gyártatott le a KÖVA, kihelyezésük megtörtént, a megmaradt táblák tartalékul szolgálnak.

Az útkarbantartás vonatkozásában az Encsi u. 15. (lakossági bejelentés) megsüllyedt, mart aszfaltos rész feltöltése, valamint a Cifrakert és az Ifjúsági sportpálya közötti járda felújítása a tervezett határidőben elkészült.

Az út- és műtárgyellenőrzés is fontos feladat, beszerzésre került egy talaj tömörségmérő, melynek feladata az úthelyreállítások tömörítésének ellenőrzése lesz. A tömörségmérő használatát megkezdték a Kárpát u. Tabán u. kereszteződésében lévő gázbekötésnél. A mérés alapján a tömörítés megfelelő volt, a gép által készített dokumentum megőrzésre kerül. Az évi első kátyúzást megkezdte a KÖVA, a felmért kátyú mennyisége jelentősen meghaladja a tavalyi évit. Összességében a javított felület nagysága meg fogja haladni a 400 m2-t.

A külterületi földutak esetében a gréderezési javaslat megtörtént, várhatóan a gréderezést időjárás függvényében kezdik.

A csapadékvíz-elvezető hálózat karbantartása kapcsán a Pótharaszti út aluljárónál eltulajdonított víznyelőrács pótlása megtörtént.

Tavasszal kiemelten fontos a zöldfelület fenntartás, a falevél összetakarítása, a cserjék és évelőágyások gyomlálása folyamatos és folytatódtak a tavaszi cserje- és évelőágy nyesések. Megtörtént a Kürti-csatorna Szolnoki és Bajza utcák közötti szakaszának sutnyázása, illetve a levágott gallyak ledarálása. A Ceglédi úton lévő fahelyek megfelelő, várostűrő fafaj alkalmazásával történő pótlásra kerültek. Egyeztetést kezdeményezett a KÖVA a Nagykőrös, Kecskeméti u. 75-nél lévő koronaakácok leváltása érdekében.

Ha a parkberendezési tárgyak karbantartását megnézzük, több helyen a hiányzó pollerek pótlására került sor. (Polgármesteri Hivatal mögött, Szabadság tér 9 előtt.)

Egyéb feladatok tekintetében a Pálfájai Oktatóközpont területén, illetve a Pálfájában fa sporteszközök kihelyezésére került sor. Szervezés alatt vannak a Pálfájai Oktatóközpont, valamint a Balatonakali Diáktábor tervezett táborai. E mellett folyamatban van az Ifjúsági Sportpálya öltözőjének felújítása a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE-vel közösen.

Lapunkat a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatta