Évértékelő a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületénél

Mikor az előttünk álló évet tervezzük, mindig visszatekintünk az elmúlt időszak eseményeire is. Így történt a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületénél is.

A jelenlegi pandémiás helyzet ellenére Egyesületünk újra egy szép évet tudhat maga mögött. A 2020-as év „téma-programja” a családok egészségének megőrzése és fittségének javítása volt. Ennek keretében a hagyományosnak mondható programok mellett több alkalommal az egészséggel, sporttal kapcsolatos programokat szerveztünk. Bevezető programunk egy egész napos „Családi egészségnap” volt, ahol a családok tagjai friss levegőn végezhettek szabadidős mozgásokat, a gyerekek ügyességi és képességfejlesztő gyakorlatokat, vendégül láttuk tagcsaládjainkat egészséges ételekkel. Az egészségnap nagyon jól sikerült, hiszen a mozgás mellett újra örülhettünk a találkozásnak, az együttlétnek! – mondta el lapunknak Pap Lajosné Farkas Zsuzsanna a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületének Elnöke -. A Családi egészségnapunkat követték több mozgáskultúra megismertetését célzó programjaink. Ennek köszönhetően a tagcsaládok megismerkedhettek Kollár Tímea jógaoktató vezetésével a jóga, Détári Anikó – Zumba oktató segítségével pedig a Zumba mozgásokkal. Akik az edzőtermi „légkört” kedvelik, kedvezményes havi fitnesz bérletet biztosítottunk. Programjainknak köszönhetően több, mint 50 tagunk kezdte el a mozgás valamilyen formáját. Ezúton is köszönjük Nagykőrös Város Önkormányzatának támogatását programjaink megvalósítására.

Bár rendhagyó módon, de mégis eljött hozzánk a Mikulás és megajándékozta a kisgyermekeket. Nagy öröm látni a csillogó, megilletődött szempárokat.

Minden év végén azért dolgozunk önkéntes segítőinkkel, hogy minél szebb és „gazdagabb” ajándékcsomagokkal tudjuk megajándékozni tagcsaládjainkat. Nagy segítséget jelentenek ebben fő támogatóink: a Bonduelle, a Nagyi Süti és a Pap-Agro Kft. Köszönjük a hosszú évek óta tartó támogatást!

Ebben az évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében részt vettünk élelmiszer adománygyűjtésben is. Ennek köszönhetően igazán szép és hasznos csomagokkal támogathattuk, segíthettük tagcsaládjainkat. Igyekszünk lehetőségeinkhez mérten segíteni Egyesületünk keretein kívüli nehéz helyzetben lévő családoknak is. Nem csak tagcsaládjaink, de Egyesületi szinten is támogattuk a „Cipősdoboz” kezdeményezést. Ajándékcsomagokkal leptünk meg rászoruló családokat. Programunk keretében közel 150 ajándékcsomagot osztottunk ki tagcsaládjaink, rászoruló családok és önkéntes segítők között.

Bár még nem látjuk a 2021-es év programlehetőségeit, de bízunk benne, hogy idén már többet találkozhatunk tagcsaládjainkkal, hogy újra és újra együtt lehessünk színvonalas, hasznos, a családokat egyesítő és közösséggé kovácsoló programjainkon.

Akik még nem tagjaink, de szívesen csatlakoznának hozzánk, sok szeretettel várjuk Egyesületünk tagcsaládjai körébe! Bővebb információ: Pap Lajosné Farkas Zsuzsanna – Elnök, tel: 0620/33-44-366