„Én stúdió – minden, ami rólad szól”

Folyamatosan, tudatos tervezéssel továbbképezve magát részt vett és végzettséget szerzett asszertív kommunikációs tréningen, prezentációs tréningen, agykontroll tanfolyamon, profi előadó képzés és Szabó Péter gyakorlatias célkitűző tréning képzésén is. Néhány évvel ezelőtt pedig önismereti tréningeket tartott a Brian Tracy Junior Sikerakadémián, Kecskeméten. Az idei évben megszerezte a pályaorientáció és életpálya-tanácsadó címet is.

Most egy egészen másik oldaláról ismerhetik meg az olvasók Járóné Kőházi-Kis Andreát, aki „Énstúdió” néven indít fejlesztő- és képzőműhelyt Nagykőrösön. Többek között erről, a célokról és a tervekről is beszélgettünk, melyet az alábbiakban olvashatnak el.

ÖH: Hogyan alakult ki benned, hogy ilyen mélyen és szerteágazóan foglalkozol az önismerettel és képzed magad?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: Mindig is érdekelt az emberek belső értéke, személyisége, annak vizsgálata, elemzése. Fontosnak tartom önmagunk megismerését, fejlődését. Mivel folyamatosan változunk, ezért azt gondolom, ennek tanulása véget nem érő folyamat.

ÖH: Brian Tracy talán ma a világ egyik legjobb előadója, trénere. Milyen hatással volt rád az ő munkásságága és mennyi pluszt adott neked, hogy személyesen találkozhattál vele?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: 2017 októberében Szabó Péter meghívásával vettem részt, mivel azon szerencsés kiválasztottak egyike voltam, aki oktatója lehetett a Brian Tracy által támogatott Junior Sikerakadémiának. Sok könyvét olvastam, a Főnix Szeminárium hanganyagát hallgattam meg.

ÖH: Az elmélet és a tanulás után kiléptél a pályára, megalkottad a Jövő Vezetői Motivációs Programot, melyet kérem, hogy röviden mutass be!

Járóné Kőházi-Kis Andrea: Mivel alapdiplomáim szerint élelmiszeripari mérnök, középiskolai mérnöktanár vagyok a termelésben közel 20 évet, a szakképzésben 7 évet töltöttem, sok lehetőségem volt soft skill tréningeken is részt venni. Megtetszett a tréneri pálya, úgy döntöttem, hogy tréner leszek. 2019-ben elvégeztem a trénerképzőt, majd elkezdtem cégeknek képzéseket tartani. Ezt azóta is saját vállalkozásban végzem.

ÖH: „Énstúdió” néven fejlesztő- és képzőműhelyt indítasz Nagykőrösön. Beszélj kérlek erről a küldetésről, milyen képzésről van szó pontosan?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: Diplomás mentálhigiénés szakemberként bővítem a tréneri szolgálatot. E tevékenység során a legfontosabb a bizalom és a diszkréció. Ehhez a megfelelő környezet kialakítása és a szakmai hozzáértés a legfontosabb. Időpont-egyeztetéssel egyéni személyre szabott konzultációkra, tanácsadásra lesz lehetőség, a 12-20 éves korosztály számára például tanulási nehézség, önbizalom növelése, reális önértékelés kialakítása vagy akár pályaorientáció témákban tervezek tanácsadást.

Lesznek csoportos tréningek is, május 28-án például az időgazdálkodás-szokásaink hatékonyságáról tartunk tréninget, maximum 16 fő részvételével, 14 éves kortól.

A későbbiekben önismereti tanfolyam indítását is tervezem tinédzsereknek.

ÖH: Mit szeretnél átadni azoknak, akik hozzád jelentkeznek és szeretnének ebben a képzésben részt venni?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: Mindenképpen érzésekkel szeretnék dolgozni, ehhez sok eszközöm van.   Önismereti, pszichológiai kártyák, tesztek, rajzelemzés használatával segítem a kliens belső fejlődését. Sok beszélgetéssel, önfeltárással, bizalommal várom a résztvevőket.

ÖH: Hol tudnak jelentkezni a részt venni szándékozók, és milyen honlapot ajánlanál azoknak, akik jobban meg szeretnének ismerni téged, illetve a szolgáltatást?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: honlapom: www.jvmp.hu , itt minden elérhetőséget megtalálnak.

ÖH: Végül egy kicsit tekintsünk előre a jövőbe. Van-e a fenti témában a közeljövőre vonatkozóan célod, amit kitűztél magadnak? Tervezed-e, hogy például könyvet írsz majd a tapasztalatokból?

Járóné Kőházi-Kis Andrea: Igen, felkérést kaptam egy közös munkára, amiben a rajzelemzésről szóló tanulmányokat fogom személyre szabva leírni. Erre jövő tavasszal kerül sor.

Nagyon sok sikert és pozitív élményt kívánunk ezen az új úton neked!

Az interjút készítette: Horváth Tibor