Életének 46. évében elhunyt Turi Tibor

Életének 46. évében elhunyt Turi Tibor, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

Turi Tibor 1975.07.04-én született Kecskeméten. Középiskolai tanulmányait a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában kezdte meg 1989-ben, s sikeres pék szakmunkás vizsgát tett 1992-ben. Néhány hónappal a végzés után már az iskola dolgozója lett, s 1995-ben sikeres érettségi vizsgával a GATE Gazdasági- és Társadalomtudományi Kar, Tanárképző Intézetébe jelentkezett Gödöllőre. Műszaki szakoktatóként 1999-ben diplomázott. Az oktatói feladatok mellett ettől az évtől már folyamatosan osztályfőnök. Egész pályafutása során szakmai ismeretinek állandó megújítására, fejlesztésére törekedett. 2000-ben pék mestervizsgát tett, s rendszeresen részt vett pedagógiai, módszertani, szakmai továbbképzéseken. Szakmai vizsgák elnökeként, szintvizsgaelnökként, szakértőként is szívesen vállalt feladatokat.

Egyik legfontosabb és legkedvesebb megbízatása az Erasmus+ (korábban Leonardo) program koordinálása és megvalósítása, melynek során többszáz diák utazhatott ki Németországba szakmai gyakorlatra, s ismerkedhetett meg az ott működő cégek munkájával, feladataival. Ezekkel a cégekkel, s a program külföldi szervezőjével személyes, baráti kapcsolatot ápolt.

2010-től újabb megbízást kapott a Toldi iskolában, a sütő tanműhely vezetőjeként irányította a termelést, a nyersanyag-beszerzést, értékesítést, kapcsolatot tartott és épített a külső partnerekkel.

2011-ben a sütő munkaközösség munkaközösség-vezetője lett, s saját közössége irányítása mellett egyre aktívabban kapcsolódott be a tanításon kívüli intézményi feladatok ellátásába. Nevéhez fűződik az Országos Cukrász Hagyományőrző Verseny és az Országos Tudományos Diákkonferencia megszervezése, valamint a nagysikerű karácsonyi, húsvéti vásárok.

Az iskolai rendezvények mellett a városi programok megvalósításának is lelkes szervezője, irányítója, fáradhatatlan megvalósítója volt.

Fájó szívvel búcsúzunk

  • az egykori diáktól, tanítványtól, pék tanulótól, aki szorgalmával, szakmai tudásával már akkor osztálytársai példaképévé vált,
  • a munkatárstól, aki nap, mint nap barátként is támogatta kollégáit, a pedagógustársakat, technikai dolgozókat egyaránt,
  • az osztályfőnöktől, aki rendkívüli empátiával formálta, alakította a rá bízott kis közösségek életét, azok tagjainak személyiségét
  • a szakoktatótól, aki szakmai elkötelezettségével, kimagasló ismereteivel diákjai előtt követendő példaként állt,
  • a pék szakembertől, a Magyar Pékszövetség és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje tagjától,
  • a lelkes szervezőtől, aki motorja, mozgatórugója volt az iskolai, városi rendezvények szakmai programjainak

                      Kedves Tibi! Nyugodj békében! Emléked szívünkben örökké él!