Együtt újra sikerülni fog: ÉPÜL A KERÉKPÁRÚT NAGYKŐRÖS ÉS CEGLÉD KÖZÖTT

A héten is nagy erőkkel haladt előre a kerékpárút építésének kivitelezése Cegléd irányából Nagykőrös felé, mely a Gál kastélyig megépített szakaszba fog csatlakozni. A kivitelezést a helyszínen tekintette meg dr. Czira Szabolcs polgármester és egyeztetett a kivitelezést vezető szakemberekkel is. Sinkó Péter, a Reaszfalt Kft. műszaki igazgatója lapunk kérdésre elmondta: „A Cegléd-Nagykőrös kerékpárút építését megkezdtük az első szakasszal. Jelenleg a rétegrend próbabeépítése történik, ami azt jelenti, hogy a tervezett rétegrendet egy szakaszon beépítjük és leminősítjük, amit elfogadtatunk a műszaki ellenőrrel. Ha ez sikeresen megtörténik, akkor utána tudjuk folytatni a kivitelezést. Gyakorlatilag ez az építés megkezdése, a próbabeépítés nem kerül visszabontásra, ez már helyben marad.”

Az Önkormányzati Híreknek adott videós nyilatkozatában a polgármester elmondta: “Cegléd irányából elindult Nagykőrös felé a bicikliútnak az építése, a tükrözést 2,5 km-en már elvégezték. Most, ahol állunk, ez a nagykőrösi szakasznak a vége, amely összeköttetésbe kerül majd a 441-essel. Ez a torkolat át lesz építve, hogy megfelelő kereszteződést tudjanak kialakítani.” – fogalmazott dr. Czira Szabolcs, a gesztori feladatokat ellátó Nagykőrös polgármestere.

A kivitelezés idejére kérik a közlekedők fokozott figyelmét és körültekintését. Óvatosan vezessenek, vigyázzunk egymásra!