DÖNTÖTTEK: Változik a forgalmi rend Nagykőrösön

Február 2-án tárgyalta Nagykőrös Város Önkormányzat Pénzügyi és Városüzemeltetési Bizottsága a „Forgalmi rend változtatására irányuló javaslatok” című előterjesztést.

Mint az az előterjesztésben olvasható, a Reviczky utcai forgalomtechnikai módosítását egy helyi települési képviselő kérte, lakossági megkeresések alapján, melynek célja, hogy az ott lakók biztonságos közlekedése érdekében korlátozzák az áthaladó gépjármű forgalom sebességét. E mellett a Hétvezér utcáról nyíló 10 kisebb utca forgalomtechnikája is változik, az ott lakók biztonságos gyalogos közlekedése és a kereszteződések biztonságának növelése érdekében.

László Ferenc megdöbbentő hozzászólása: „…EZEKNEK A TÁBLÁKNAK ÉRTELMETLEN A KIHELYEZÉSE”

László Ferenc (MSZP/Jobb Nagykőrösért) a témához történő hozzászólásában többek között elmondta: „Én azt szeretném csak megismételni – természetesen, ha a lakosságot megnyugtatja, én meg fogom szavazni – de addig, amíg ellenőrzés és szankció nincs megoldva, addig ezeknek a tábláknak értelmetlen a kihelyezése. Bármilyen korlátozás kihelyezhetünk, ha ennek az ellenőrzése nem megoldott a rendőrség részéről. Márpedig nem megoldott. Tegye föl a kezét, aki látott ilyen kis utcában ’háromlábút’ valaha is. Illetve, ebből fakadóan a szankció, amíg nincsen visszatartó ereje ennek a 30-as táblának.”

A szakbizottság átruházott hatáskörben döntött, az alábbi forgalmi rend módosítások lépnek életbe: A Reviczky utcában 30 km/h „Sebességkorlátozás” tábla kihelyezése, valamint az Álmos, az Előd, a Kund, a Tas, a Huba, a Töhötöm, a Botond, a Lehel, a Taksony és a Szabolcs utcákban 30 km/h „Sebességkorlátozás” tábla és „Elsőbbségadás kötelező” tábla kihelyezése.

HT

Képünkön: A Reviczky utcában is 30-as sebességkorlátozás lesz