CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET: Egyre több nagykőrösi kapja meg a koronavírus elleni oltást!

A nagykőrösi háziorvosok folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kapott vakcinát minél hamarabb beadják az embereknek, sorban hívják be a regisztráltakat és érezhetően szívükön viselik kivétel nélkül a nagykőrösiek egészségét. Dr. Soós Annamária, Dr. Papp Kornél és Dr. Lakatos Attila rendelőiben jártunk a héten, akik elmondták, hogy Pfizer, Sinopharm és AstraZeneca vakcinákkal végezték az oltást. Regisztráljon Ön is a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon!

Köszönjük szépen minden nagykőrösi háziorvosnak és asszisztenseiknek a munkáját!

Nekünk fontos az emberek véleménye, ezért megkérdeztük a nagykőrösieket, hogy miért gondolták úgy, hogy beoltatják magukat?

Szatmári Andrásné: Azért tartom fontosnak, mert szeretnék még élni és a családdal foglalkozni még nagyon sokáig. A 2 évestől a 60 évesig vannak a családban és ők is tervezik, hogy beoltatják magukat. A fiam már meg is kapta az oltást, a lányom esetében ez folyamatban van, 60 évesek mind a ketten. A családdal szeretnék még lenni ezután is. Az első oltást kaptam meg most, most 15-20 percet kell várnom. Nem rögtön regisztráltam, gondolkodtam rajta egy-két hétig. Én saját magamat határoztam el, hogy beoltatom magam.

Székely Istvánné: A család nem szeretné magát beoltatni, de én úgy döntöttem, hogy még szeretnék köztük élni, vigyázok magamra, ez az oka, hogy beoltatom magam. Három felnőtt gyermekem és három fiú unokám van, úgyhogy még szükség van rám.

Kustár Gézáné: Azért oltatom be magam, mert régóta beteg vagyok, rokkant is, a fiam pedig epilepsziás, fokozottan veszélyeztetettek vagyunk és vigyáznunk kell egymásra is. Egyből az oltás mellett voltam, elsők között küldtem be a regisztrációs papírt. Sajnos nem tudok járni, eddig nem tudtam bejönni, de most végre sikerült. Három fiam van, a középső fiam ő beoltatja magát, a másik kettő nem, azt mondták csak akkor, ha kötelező lesz. A legfiatalabb fiam a reptéren dolgozik.

Tóthné Mondi Edit: Szerintem nagyon fontos az oltás. Ez egy elég durva vírus ahhoz, hogy félvállról vegyék az emberek. Családom van, szeretnék velük lenni, a család többi tagja is be fogja magát oltatni, én krónikus beteg vagyok, így elsőként kapom meg közülük az oltást. Ezt a fajta vakcinát meg szívesen veszem fel. A lányom külföldön, Skóciában van, két éve nem láttam és szeretnék vele újra találkozni. Kint is oltják rendesen az embereket, nagyon szépen halad, lányom még nagyon fiatal, először a párja következik.

Biczó Péterné: Biztonságban érzem magam az oltástól. Az egész család tervezi, hogy beoltatja magát. Négyen vagyunk és fontosnak tartjuk, hogy visszatérjen a megszokott életünk. Sajnos sokan nem jól állnak a dologhoz, de én mindenképpen az oltást mellett vagyok.

Angyal Györgyné: Most kapom meg a második oltásomat, az első után minden rendben volt. Azért vettem fel az oltást, mert a családomban megkapták a fertőzést és úgy gondoltam, hogy én beoltatom magam, hogy az unokáim ne kapják el. Együtt lakunk az unokáimmal, így minden nap látjuk egymást, vigyáznunk kell egymásra. Akik elkapták a családból, ők nehezen vészelték át, nekik már antitestet is termel a szervezetük. A családban mindenki beoltatja magát, ezt fontosnak tartjuk.

Surin András: Én és a feleségem, azért oltatjuk be magunkat, mert mi annyira bízunk és hiszünk az orvosainkban. Mi abban hiszünk, hogy ezt a járványt csak úgy lehet elkerülni, hogyha az emberek beoltatják magukat. Ez mindenkinek jó, a családnak jó, az országnak jó és összevetve mindenkinek. A családunkban vannak gyerekek és unokák, ők is tervezik beadatni maguknak az oltást.

Az oldalt az Önkormányzati Hírek újságban összeállította: Horváth Tibor