„Belterületi utak fejlesztése 2018 Nagykőrösön” – PM ONKORMUT 2018.

Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban: NGM), mint Támogató pályázatot hirdetett Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatására gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén, kódszám: PM ONKORMUT 2018.

A támogatás célja a Pest megyeiönkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén.

PM ONKORMUT 2018. pályázati kiírására Belterületi utak fejlesztése 2018 Nagykőrösön címmel pályázatot nyújt be az alábbi nagykőrösi belterületi utakra:

Bárány úti ltp. útjai és rossz állapotú járdaszakaszai, (hrsz: 998/18 )

Földvári utca forgalmas szakasza, (hrsz:1036)

Tabán utca forgalmas szakasza, (hrsz:926)

A városi piac körüli, a tervezett fejlesztésekkel összhangban:

Czira Kovács L. utca forgalmas szakasza, (hrsz:3393/7)

Filó L. utca forgalmas szakasza, (hrsz: 3073)

Névtelen utca (hrsz: 3075)

fejlesztésére.

A pályázat összköltsége bruttó 138.847.780 Ft az igényelt támogatás 124.894.076 Ft a szükséges önerő 13.953.704 Ft.

A fejlesztés keretében a településen 2 elkülönülő fontos helyszínen belterületi utcarendszerek kerülnek korszerűsítésre.

A lakótelep és gazdasági környezetének 6 jól elkülöníthető utcarésze – amelyek országos főúthoz (4601 j.) kapcsolódó gyűjtő út és ezekhez közvetlen kapcsolódó útszakasz – kerülhet teljes burkolatcserével felújításra, a legrosszabb és legforgalmasabb állapotú járdaszakaszok korszerűsítésével együtt. A vízelvezetés, a jelzőtáblák, a forgalomtechnika megújítása, a fák ültetése a biztonságot és a lakókörnyezet jelentős javulását eredményezi.

A lakótelep és gazdasági környezetének (élelmiszer boltok: Aldi, TIBIKER; Termelő üzemek: TRAKIS Nagykőrös Kft. Szolgáltató üzem: Hőközpont, KÖVA-KOM Nonprofit Zrt., óvoda és játszótér) országos főúthoz (4601. j. Budapest – Tiszakécske összekötő út) kapcsolódó gyűjtő út és ezekhez közvetlen kapcsolódó utak 1082 m szakaszon kerülhetnek felújításra a

legrosszabb és legforgalmasabb állapotú járdaszakaszok (összesen 1262,5 m) korszerűsítésével együtt.

A Városi Piac és a környezetében kerül teljes felújításra a 3 jól elkülöníthető útszakasz, – amely gazdasági, intézményi környezet országos közúthoz (4614 j.) kapcsolódó gyűjtő és közvetlen kapcsolódó kiszolgáló út, – a rossz állapotú járdaszakaszok korszerűsítésével együtt. A fejlesztés eredményeként várható gyorsabb (átláthatóbb) és biztonságosabb (egyirányú utak, egyértelmű parkolás) közlekedés, amely a környezetterhelést is jelentősen javítja. A vízelvezetés és, a parkolás javítása, a fák ültetése a környezet javulását is eredményezi. A piacfejlesztéshez való szerves kapcsolódása a gazdasági potenciál növekedését katalizálja és az új termelői, kereskedelmi, elköteleződés motorja is lehet egyben a komfortosabb piac vásárlóbarát kialakítására való tekintettel.

Piac és gazdasági, intézményi környezetének (élelmiszer boltok, Szolgáltató üzem: Víztorony, Bácsvíz Zrt., általános iskola) országos főúthoz (4614 j. Nagykőrös – Kiskunfélegyháza

összekötő út) kapcsolódó gyűjtő út és ezekhez közvetlen kapcsolódó utak 196,8 m szakaszon kerülhetnek felújításra a forgalmasabb rossz állapotú 100,5 m járdaszakasz korszerűsítésével együtt.

Képgaléria Bárány úti ltp.:

Képgaléria városi piac körüli utcák:

Kapcsolódó sajtómegjelenések:

SAJTÓKÖZLEMÉNY      

ELINDULT A BÁRÁNY UTCAI LAKÓTELEP ÉS A VÁROSI PIAC KÖRÜLI UTCÁK FEJLESZTÉSE NAGYKŐRÖSÖN

Nagykőrös Város Önkormányzata a PM_ONKORMUT_2018/102 azonosítószámú, „Belterületi utak fejlesztése Nagykőrösön 2018” című projekt keretében 119 726 146 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Bárány utcai lakótelep 6 utcarésze, valamint a Városi Piac és környezetében 3 útszakasz teljes felújítása valósult meg. Az utak felújítása mellett a kapcsolódó, rossz állapotú járdaszakaszok korszerűsítése is megtörtént.

A projekt keretében a településen 2 elkülönülő fontos helyszínen belterületi utcarendszerek kerülnek korszerűsítésre.

A Bárány utcai lakótelep és gazdasági környezetének 6 jól elkülöníthető utcarésze – amelyek országos főúthoz (4601 j.) kapcsolódó gyűjtő út és ezekhez közvetlen kapcsolódó útszakasz – kerülhet teljes burkolatcserével felújításra, a legrosszabb és legforgalmasabb állapotú járdaszakaszok korszerűsítésével együtt. A vízelvezetés, a jelzőtáblák, a forgalomtechnika megújítása, a fák ültetése a biztonságot és a lakókörnyezet jelentős javulását eredményezi.

A lakótelephez kapcsolódó utak 1082 m szakaszon kerülhetnek felújításra a legrosszabb és legforgalmasabb állapotú járdaszakaszok (összesen 1262,5 m) korszerűsítésével együtt.

A Városi Piac környezetében 3 jól elkülöníthető útszakasz kerül teljes felújításra a rossz állapotú járdaszakaszok korszerűsítésével együtt összesen 196,8m hosszban. A fejlesztés eredményeként várható gyorsabb és biztonságosabb közlekedés, amely a környezetterhelést is jelentősen javítja. A vízelvezetés és a parkolás javítása, a fák ültetése a környezet javulását is eredményezi.

A projekt az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a Bárány utcai lakótelep esetében a MEGA-SPED Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, míg a Piac körüli utcák esetében az EU-ÉPÍTŐ Kft. végezte el.