Beiratkozási információk a nagykőrösi általános iskoláktól

kids, girl, pencil

A nagykőrösi általános iskolák vezetőitől kértünk tájékoztatást a beiratkozással kapcsolatban, többek között arra voltunk kíváncsiak jövőre hány elsős kisgyermek kezdi meg tanulmányait, illetve milyen tagozatok indulnak az adott oktatási intézményben. A Dalmady iskola vezetése arról tájékoztatott, hogy náluk speciális a helyzet, a beiratkozás folyamatos, későbbre ígértek bővebb információt.

Arany János Református Általános Iskola és Óvoda

A 2021/22-es tanévre az Arany János Református Általános Iskola és Óvodába

76 elsős kisgyermeket írattak be szüleik,

– 3 első osztályt indítunk,

– matematika-informatika, magyar-német két tanítási nyelvű és magyar-angol két tanítási nyelvű osztályok indulnak.

Dr. Szenczi Árpád

igazgató

Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola

A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskolában 2021. április 15-16-án sikeresen lezajlott a beiratkozás a 2021/2022. tanévre. A mai napig 11 leendő első osztályos tanulónk van, egy osztályt indítunk. 2021/2022. tanévben kerül bevezetésre az angol nyelvtanítás első osztálytól képzett tanító nénik irányításával. Iskolánk alapítványa továbbra is átvállalja a leendő 1. osztályos tanulók taneszköz, iskolatáska, tornafelszerelés költségeit! Aki még nem iratkozott be, várjuk szeretettel, mert nálunk kaland a nyelvtanulás!

Lakatos András

igazgató

Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola

A Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskolában 46 elsős kisdiák kezdi meg tanulmányait szeptemberben. Két osztályt hirdettünk, az egyik tehetséggondozó osztály, a másik idegennyelvi orientált. Az angol és német nyelvvel heti 5 alkalommal ismerkednek a gyerekek, első osztályban főként játékos formában. Sok-sok mondókát, verset, dalt tanulnak a kommunikációra épülő idegen nyelvi órákon. Tehetséggondozó osztályunkban főként mozgásra, művészetekre épülő foglalkozásokon vesznek részt a kisdiákok. Még csak két éve vezettük be iskolánkban a Komplex Alapprogramot, de máris látjuk az eredményét. Szeretnek iskolába járni a kisdiákok, és ez a jó hír az idén sok nagykőrösi családba eljutott. Azon dolgozunk, hogy intézményünk elnyerje a „Boldog iskola” címet, amelyet a KAPOCS iskolahálózat tagjai érdemelnek ki gyermekbarát, gyermekközpontú, a mai kor elvárásaihoz igazodó magas színvonalú, korszerű oktató-nevelő munkáért. Nevelőtestületünk sokat tesz a módszertani megújulásért. Iskolánk a jövőben is sok szeretettel várja programjaira azokat a családokat, akiknek a globalizálódó világban is fontos a nemzettudatos nevelés, mely iskolánk egyik fő profilja.

Deák Gábor

igazgató

Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola

A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolába 68 első osztályos iratkozott be. Három osztályt indít az iskola: két ének-zenei tagozatos osztályt és egy normál tantervű osztályt.  Az ének-zenei tagozatos osztályok 5. évfolyamtól kezdődően idegen nyelvi tagozatos osztályok lesznek, ahol angol és német nyelvet lehet emelt szintű oktatásban tanulni. Az idegen nyelv előkészítése az alsó tagozatos osztályokban már szakköri szinten is megvalósul. 4. évfolyamtól az idegen nyelv oktatása is biztosított.

Utasi Eszter

intézményvezető

Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Intézményünkben 44 első osztályos kisdiák kezdi meg általános iskolai tanulmányait a 2021-2022-es tanévben. Két osztályt indítunk, mindkettő angol nyelv és informatika orientáltságú. Az osztályok tanítói: Balláné Boros Anita, Pozsgai Márta

Tóthné Patonai Csilla

igazgató